Beth Ciotta - A szerelem bolondja

Cupcake Imádók Klubja #1

Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat, kész tények elé állítja a lányt: új életet kezd Párizsban, egy másik nő oldalán.
Jó ötletnek tűnik, hogy felejteni barátnőjéhez utazzon az Isten háta mögötti kis városba, Sugar Creekbe, a kanadai határ mellé, ráadásként a Monroe-család legidősebb hölgy tagjának legyen a társalkodónője és szakácsa. De hogyan alkosson ételkölteményeket egy szerelmi bánatban szenvedő lány, hogyan kezelje a kissé hóbortos, de imádnivaló munkaadóját, hogyan illeszkedjen be a kisvárosi életbe a pezsgő Manhattani pörgés után? Mi is az a Cupcake-imádók Klubja, ahová barátnője mindenáron be akarja szervezni? És ki a titokzatos Devlin Monroe, a Monroe-klán legszexisebb és legsármosabb férfitagja, akivel már az első találkozáskor felizzik köztük a mindent elsöprő szenvedély?

***

Teljesen véletlenül botlottam bele Beth Ciotta könyvébe, de már az első pillantás során totálisan beleszerettem. A borító egészen elvarázsolt, pedig még a fülszöveget sem olvastam el, amikor már tudtam, hogy ezt a könyvet a polcomon kell tudnom. Mondhatni szerelem volt első látásra. Ráadásul a későbbiekben sem bántam meg, hogy ilyen hamar elköteleztem a szívem mellette.

A történet középpontjában Chloe Madison áll. Chloe mikor már azt hinné, hogy az élete végre sínen van és a szeretett férfi is meg fogja kérni a kezét, minden összeomlik. Az áruló elhagyja őt és egy másik nővel Európába költözik. Barátnője meggyőzi Chloe-t, hogy egy kis kikapcsolódásra van szüksége. A bánat ellen semmi nem nyújthat jobb megoldást, mint a levegőváltozás. Látogasson el Sugar Creek csöppnyi városába, ahol személyi séfként és társalkodónőként a város egyik befolyásos családjának a fejénél tudna dolgozni. Chloe-t nem kell sokáig győzködni, hamar bele is vág a terv megvalósításába és nemsokára Daisy Monroe küszöbén találja magát. Chloe Madison azt gondolta, hogy az élete teljesen a feje tetejére állt? Igaza van, de mindennek eljön az ideje, amikor a dolgok visszatérnek a rendes kerékvágásba. Vajon Chloe kap második esélyt a boldogságra?

A Cupcake-imádók Klubjában rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta.

Chloe Madison spontán, tiszta szívű, érzelmes, vicces és nem tudja mihez kezdjen az életében. Sok mindent kipróbált, de még semmibe nem fogott bele akkora lendülettel, mint a főzésbe. Életében először tart ki az elhatározása mellett, miszerint ideje, hogy a saját lábára álljon és ebben egyetlen férfi sem akadályozhatja meg. Sugar Creek-be való érkezése sem indul egyszerűen, folyamatosan kalamajkákba keveredik a gondjaira bízott idős hölggyel, aki a kora ellenére igencsak fürgének és eszesnek bizonyul.

Devlin Monroe úgy érzi, felelősséggel tartozik a családja iránt, legalább addig, míg a távollevő édesapja haza nem tér, hogy újra kézbe vegye a család és a vállalkozás irányítását. Szoros kapcsolatot ápol a családja tagjaival. Néha már-már túlságosan is védelmezi őket. Irányításmániás, mert nincs olyan családi dolog, vagy a család egy tagjának az életében olyan aspektus, amibe nem szól bele. Mindenki tudja, hogy csak jót akar, de a védelmező ösztönével szinte megfojtja őket, ahelyett, hogy hagyná őket élni. Domináns, de nem barlanglakó stílusban. Még kompromisszumra is képes, ami igazán nagy szó egy domináns személyiségtől. Persze hosszas győzködés után. Mikor a fülébe jut, hogy a nagyanyja az ő beleegyezése nélkül vett fel új alkalmazottat, az egekben szökik a vérnyomása. Véleményt alkot és ítélkezik az új alkalmazott felett. A döntését is felszínes tények alapján hozza meg. De tudjuk, hogy az élet nem ilyen egyszerű és a fagyi mindig visszanyal!

Igaz a mondás, miszerint az ellentétek vonzzák egymást. Devlin tudja mit vár az élettől, Chloe viszont még mindig keresi élete hivatását. Devlin csöndes, megfontolt, míg Chloe hirtelen dönt és állandóan sziporkázik. Mégis a különbözőségek ellenére remek párt alkotnak. A lelkük mélyén tudják, hogy szükségük a van másikra, mert csak így válhatnak teljes egésszé. A célig viszont rögös az út. Az sem segít, hogy Devlin számtalanszor olyan helyzetben találja Chloe-t, ami gyanakvásra ad okot és csak tovább növeli a kettőjük közti távolságot. A gyanakvás kétségekhez vezet és máris kész a baj. Már az első pillanattól fogva lehet érezni a szikrát, de csak a könyv második felében lesz az aprócska szikrából áramütés.

A két főszereplő mellett számos mellékszereplő is helyet kapott. Megismerkedhettünk a további részek szereplőivel, akiket nagyon könnyű volt, már az első pillanatban megkedvelni. Néhány információmorzsa és máris kialakult a rajongás. A második rész főszereplői, Rocky és Jayce. Az írónő nagyon szépen bevezette az ő történetüket is. Ha nem tudtam volna, hogy lesz folytatást, akkor akár azt is hihettem volna, hogy nem kell várnom a következő kötetre és már itt összejönnek. Az írónő sajnos nem akart két legyet ütni egy csapásra, szóval nem volt ilyen szerencsém. Sokat megtudtunk mind a kettőjükről és a közös múltukról, ami egyáltalán nem segít abban, hogy csökkentse a vágyakozásomat a folytatás iránt.
Az egyik legkedveltebb mellékszereplő, az nem más, mint Daisy, a Monroe testvérek nagymamája. Külön élvezet volt a különleges kalandjairól olvasni, melyeket néha a fiatalságot megszégyenítő ügyességgel vitt véghez. Gondolok itt a gumibelsővel való száguldozásra egy zubogó folyón vagy kacskaringós hegyi úton lehúzott kocsitetővel száguldozni. Élvezte az életét és a szabadságot, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor ér el minket a vég és melyik lesz az a nap, amikor megszűnünk létezni!

Ha már a regény a Cupcake Imádók Klubja című sorozat nyitánya, akkor csak kellene néhány szót ejteni a sorozat nevét adó klubról is, ami nem más, mint lelkes amatőrök csoportosulása, akik imádnak, szeretnek és tudnak is főzni. Nem igazán a sütés-főzés van terítéken, hanem inkább a társaság és az, hogy szeretnek együtt lenni. Természetesen itt is akadnak kisebb-nagyobb összezördülések, de a végére mindig minden megoldódik. Sajnálatos módon manapság már nem számít divatnak az ilyen szerveződés. Mondhatni kihaltak és már csak nagyszüleink emlékeiben élnek. Sajnálom, mert én szívesen részese lennék egy ilyen sütős-főzős klubnak, mivel magam is imádok a konyhában alkotni.

A könyvet imádtam az első sortól kezdve az utolsóig. A hangulat már az első oldaltól fogva beszippantott. Abszolút érezhető a „kisvárosi feeling”. Tudjátok mikor mindenki ismer mindenkit, a titkok pedig soha nem maradnak rejtve. A felszínen minden szép és jó, de a felszín alatt sötét és évtizedes családi titkok rejtőznek. Minden adott a tökéletes romantikus regényhez. Az írónő jó stílusban ír. Igaz, elég sok helyen túlságosan is hosszúra fogta a mondanivalóját. Hosszú oldalakon keresztül volt szó olyan dolgokról, amiket néhány mondatban le lehetett volna zárni. Történelmi ihletésű regényeknél igényelem, hogy az író alaposan tanulmányozza az adott történelmi korszakot, de egyáltalán nem díjazom ezt egy jelenkori romantikus regénynél. Mégis imádtam majdnem minden sorát. Az biztos, hogy maradok a folytatásra!

A könyvet köszönöm az Illia&Co. kiadónak!

***

Külföldi borítók / angol - olasz


Eredeti cím: Fool for Love
Kiadó: Illia&Co.
Oldalszám: 368
Ár: 3390.-







Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes