Várólistára (28)

A Várólistára című rovat az olyan hamarosan megjelenő könyvekkel foglalkozik, melyeket ha a zombik támadnak ránk, akkor is szeretnék elolvasni. Áprilisban is rengeteg könyv fog megjelenni, köszönhetően a Könyvfesztiválnak. Személy szerint még soha nem vettem rajta részt, de azért a könyvek előbb-utóbb mindig megérkeztek a postaládámba. Nem lesz ez másképp az idén sem. Ügyes lányka létemre, már elő is rendeltem a könyveket, hogy minél hamarabb mag is kaphassam őket. Addig is szemezgessünk a várólistámról!

Sabine Ebert – A bába döntése

Várható megjelenés: 2014.04.07.
Sorozat: A bába #3
Kiadó: General Press
Oldalszám: 536
Ár: 3900.-

Christian lovag és felesége, a hányatott sorsú, különleges képességű bába és gyógyító, Marthe nem sokáig élvezhetik békés hétköznapjaikat a gyorsan gyarapodó „ezüstfalu” szeretett és tisztelt elöljáróiként. Barbarossa Frigyes császár és a nagy hatalmú szász–bajor herceg, Oroszlán Henrik viszonya olyannyira elmérgesedett, hogy a háború elkerülhetetlenné vált, így Christiannak és lovagjainak hadba kell vonulniuk. A férfi távollétében hűbéruruk, Otto, a meisseni őrgróf elsőszülött fiát, a zsarnok és kapzsi Albrechtet teszi meg a christiansdorfi vár urává, aki semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy bosszút álljon Christianon, és megszerezze a faluban bányászott ezüstöt. Vajon képes helytállni a csatában Christian és lovagcsapata? Sikerül Marthénak és a falubelieknek megvédeniük magukat Albrecht önkényével szemben?


Brenda Joyce – Halálos esküvések

Várható megjelenés: 2014.04.08.
Sorozat: Francesca Cahill #9
Kiadó: Harlequin
Oldalszám: 372
Ár: 2495.-

Csapdába estem! - döbben rá Francesca Cahill egy kihalt és sötét galériában, amelynek az ajtaja hirtelen becsapódik a háta mögött. Fel nem foghatja, hogy lehetett ilyen óvatlan, hiszen tapasztalt magánnyomozó. És éppen most csalták ide, amikor néhány óra múlva feleségül kellene mennie élete nagy szerelméhez, Calder Harthoz. Névtelen levélben értesítették, hogy itt van az az ellopott festmény, amely a New York-i elit köreiben hatalmas botrányt kavarna, ha nyilvánosan kiállítanák. A kompromittáló kép ugyanis egy meztelen nőt ábrázol, aki nem más, mint ő maga. Ki kell jutnia a galériából, hogy egyszer s mindenkorra véget vessen annak a macska-egér játéknak, amelyet ismeretlen rosszakarója játszik vele. Ám Francescának hamarosan arra is rá kell döbbennie, hogy nevenincs ellensége nemcsak a jó hírét akarja tönkretenni, hanem egyenesen az életére tör...


Mary Robinette Kowal – Üvegbűbáj

Várható megjelenés: 2014.04.09.
Sorozat: Bűbájoló történet #2
Kiadó: I.P.C. Könyvek
Oldalszám: 432
Ár: 3299.-

1815 - Miután Napóleont megfosztották trónjától és Elba szigetére száműzték, már a brit alattvalóknak is biztonságos a kontinensre utazniuk. A friss házas Jane és Vincent elfogadja a férfi régi barátjának és kollégájának meghívását. Monsieur Chastainnél és családjánál szállnak meg a festői belga kisvárosban, Binchében.
Miközben a két férfi az új bűbájolási technikákkal ismerteti meg egymást, Jane csak elméletben fejlesztheti tovább legújabb ötletét, mert állapota egy ideig nem teszi lehetővé, hogy tényleges bűbájolást végezzen, pedig mielőbb szeretné kipróbálni, lehetséges-e üvegbe zárni, s ily módon raktározni és szállítani a bűbájt.
A kellemesen csordogáló napok nyugalmát riasztó hír zavarja meg: Napóleon visszatért! Partra szállt Franciaországban, és már Belgium felé tart. Vincent azonnal haza akarja küldeni a feleségét, azt viszont nem hajlandó elárulni, hogy ő miért akar mindenáron maradni. Ám Jane-nek hamarosan nem csak amiatt kell aggódnia, hogy kettejük között megrendült a bizalom: francia katonák szállják meg a házat, és elhurcolják Vincentet.


Mary Nichols – A szökőkút

Várható megjelenés: 2014.04.10.
Kiadó: General Press
Oldalszám: 344
Ár: 3800.-

A festőtehetséggel megáldott egyetemista lány, Barbara fiatalon elveszíti az édesanyját, akinek a halálát sosem tudja teljesen feldolgozni. Épp a szemeszter végi szünidőt tölti barátaival, amikor rádöbben, hogy özvegy édesapja egy nála jóval fiatalabb nő mellett keresi a boldogságot. Mindenáron szabadulna a fojtogató légkörből, így kapóra jön neki George, a feltörekvő iparos házassági ajánlata. De vajon jól döntött, amikor igent mondott a frigyre? Erkölcsös-e elfogadnia férjétől az anyagi biztonságot, ha tisztában van azzal, hogy a férfi közben becstelenül érvényesül? Helyesen teszi-e, ha nem utasítja vissza a közeledését, holott tudja, hogy hites ura a testi élvezetek terén mással is meglehetősen bőkezű? És legfőképp: maradjon-e George mellett, ha a férfinak a házasság csupán eszköz céljai elérésében?
Barbara fuldoklik a magányban, gyermekei és a festészet jelentik számára az egyedüli menedéket. Hősiesen küzd a házasságáért, hogy elfojtsa a benne erősödő balsejtelmet: talán nem is élete nagy szerelméhez ment feleségül. Az őt emésztő kételyekre végül egy tragikus kimenetelű esemény adja meg a választ.


Susan Mallery – Egy falat csokoládé

Várható megjelenés: 2014.04.16.
Sorozat: Sütikirálynők #1
Kiadó: Harlequin
Oldalszám: 326
Ár: 2299.-

Claire Keyes, a csodagyerekből lett világhírű zongoraművész két dologhoz végképp nem ért: a sütéshez és a szerelemhez. Az élet azonban úgy hozza, hogy segítenie kell frissen műtött ikertestvérének a családi pékségben, holott a viszonya Nicole-lal egyáltalán nem felhőtlen…
Wyatt Knight, Nicole régi jó barátja azt hiszi, ő már örökre kigyógyult a romantikus érzésekből. Egyedül neveli fogyatékkal élő kislányát, és kíváncsian várja Nicole ikertestvérét, Claire-t, akiről annyi rosszat hallott, mint még soha senkiről… 
„Ebben a folytatásos családregényben minden együtt van, ami a jó romantikus könyvekhez kell: az érdekes karakterek, az ellentmondásokkal teli családi kapcsolatok, a rokonszenves főhősök és a szenvedélyes szerelmi szál.” /The Romance Readers Connection/


Julie Klassen – A házitanító lánya

Várható megjelenés: 2014.04.25.
Kiadó: General Press
Oldalszám: 408
Ár: 2990.-

Emma Smallwood apja, miután felesége meghalt, bezárja magániskolája kapuit, és házitanítónak szegődik a Weston családhoz, akik egy sziklaszirten magasodó, ódon kastélyban élnek. A lány követi apját a távoli Cornwallba, és az udvarházban újra találkozik Weston báró két idősebb fiával, akik hajdanán maguk is apja magániskolájának tanulói voltak, és mostanra jóvágású, felnőtt férfiakká értek. A kellemes modorú Phillip ismét elnyeri a lány bizalmát, de mogorva, magának való bátyja, Henry nem igazán lopja be magát Emma szívébe. Miközben a lány igyekszik úrrá lenni a benne dúló érzelmeken, egyre több furcsaságot tapasztal a kastélyban: éjjelente valaki zongorán játszik, és egy titokzatos látogató jár rendszeresen a szobájában...
A két férfi közelsége, a kastély falai mögött megbúvó titkok, valamint a múlt nyomasztó emlékei próbára teszik a mindig józanul gondolkodó lányt, és alapjaiban rengetik meg a világról és önmagáról alkotott képét.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes