Heather Graham - Rózsák között

Eredeti cím: Lie Down in Roses
Kiadó: Hajja és Fiai, 2012
Oldalszám: 352
Ár: 3490 Ft
puhakötés
A szép és határozott Lady Genevieve bármit megtenne, hogy megóvja szeretett kastélyát, Edenbyt... kelljen akár a legveszedelmesebb ellenségével megosztania nevét - és ágyát. Lord Tristan, a nemes lovag, a hős katona az egész országon is átvezetné seregét, csakhogy megszerezze annak a varázslatos szépségnek az érzéki bájait, aki titokban a vesztére tör. Ellenségeknek születtek, de egymás karjaiba sodorta őket a végzet. A szenvedély és a titkos kapcsolat veszélyes játékának szereplői ők egy olyan történetben, ahol az asszonyi tisztességért egy szerető férfiszív a jutalom.

Nem is tudom mikor találkoztam először Heather Graham nevével, talán egy évvel ezelőtt, amikor fellángolt nálam a történelmi romantika. Eddig csak azért nem olvastam tőle, mert sajnos a könyveit nem lehet beszerezni a boltokban, illetve ha be is szerezhetőek antikváriumokban, igen borsos árat kell fizetni egy-egy példányért. Így maradt az e-book. Sikerült az összes történelmi romantikus regényét beszerezni, ami Magyarországon megjelent, ezért végre belevethetem magam a művei. Első könyvként a Rózsák között című művét választottam, ami ebben az évben újra megjelent a Hajja és Fiai kiadó gondozásában.

Volt bennem egy kis félsz, amikor nekiálltam az olvasásnak, mert nem tudtam milyen könyvet fogok is fogok valójában olvasni. Voltak bennem bizonyos elképzelések, hogy a fülszöveg alapján milyen történetre számíthatok, de kellemesen meglepődtem. Mivel fülszöveg nem igazán sejteti, hogy milyen történetre is számíthatunk.

A gyengéim a lelkileg sérült főhősök. Tristan egy támadásban elveszíti a feleségét és a meg nem született gyermekét, majd bosszút esküszik. A történet a támadás után két évvel folytatódik, mikor is Tristan Tudor Henrik parancsára Edenby várához érkezik, azzal a paranccsal, hogy foglalja el a várat. A vár úrnője, a fiatal Lady Genevieve egy aljas csellel megszabadul a hódítóktól, minek következtében Tristan majdnem életét veszti. Mikor újra visszatér Edenby várába, sikeresen elfoglalja azt, majd Genevieve-t az ágyasává teszi. Egy sor kegyetlenséget eszel ki a lány megalázására, mellyel vissza akarja fizettetni az őt ért sérelmeket. Genevieve a regény kezdetén igazán unszimpatikus volt. Fenn hordta az orrát, makacs, gőgös és önfejű volt. Egyszerűen kiállhatatlanul viselkedett. Azért Tristan se egy mintakép, elég kegyetlenül bánik a lánnyal. Ahogy haladtunk előre a történetben, úgy nőttek hozzá a szereplők szép lassan a szívemhez. Igaz, Genevieve-t sokszor fel tudtam volna pofozni, mert a makacssága és az ellentmondásossága az őrületbe tudna bárkit kergetni. Ezért is Tristan a neki való pár, mivel szinte majdnem határtalan türelemmel rendelkezik a nő kis akcióival szemben. Ennek ellenére alakulnak ki köztük az érzelmek. Jó volt látni, ahogy kölcsönösen segítették egymást, támaszai voltak a másiknak, hogy legyőzhessék a múlt démonait egy szebb jövő reményéért.

Ami gazán tetszett az írónő regényében, hogy a történetnek voltak valós történelmi alapjai. Nem véletlenül lett a könyv címe Rózsák között, ezzel is utalni szerettek volna az akkori történelmi eseményekre, a rózsák háborújára. Végül is a cselekménynek egy megtörtént történelmi időszak adta az alapját. Ebben a korban kellett a szerelmeseinknek egymásra találniuk. A másik pozitívum, amit kiemelnék, hogy Heather Graham rendkívüli módon ír. Minden apró részletre kitér, de ezáltal mégsem lesz unalmas a történet. A történelmi utalásoknál viszont néha már-már unalmassá vált a szöveg. Szerencsére, az ilyen jelenteket nagyon minimális alkalommal fordultak elő. Olvasáskor az ember tényleg úgy érzi magát, mintha egy fim pörögne le a szeme előtt, hála a részletességnek.

A könyvet köszönöm a Hajja és Fiai kiadónak!


U.i.: Egy fontos dologra szeretném felhívni az olvasók figyelmét, hogy a molyon Heather Graham név alatt futó könyvek, 3 különböző írói álnevet takarnak. Igaz, mind a három álnév egy írónőhöz köthető, de külfölden nem egy név alatt jelentek meg.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes