Johanna Lindsey - Foglyom vagy, szerelmem

Eredeti cím: Prisoner of my Desire
Kiadó: Gabo, 2012
Oldalszám: 422
Ár: 2290 Ft
puhakötés
Rowena édesapját meggyilkolják, anyját belekényszerítik egy házasságba, őt pedig gyámság alá helyezik. Mindezt azért, hogy megszerezzék a csládjuk vagyonát. Az országban dúl a törvénytelenség, és a gyengekezű király nem siet a bajbajutottak megmentésére. Ilyen reménytelen helyzetben egy nő ki van szolgáltatva a mohó, kegyetlen és bosszúszomjas hadurak kényének-kedvének.
Gilbert, Rowena kapzsi mostohabátyja egy vénemberhez adja feleségül a lányt, hogy a házassági szerződés értelmében rátehesse a kezét az öreg birtokaira, és folytathassa az esküdt ellenségével vívott háborút. Rowena hiába tiltakozik, Gilbert azzal zsarolja, ha nem engedelmeskedik, megöli az anyját. A lány kénytelen hozzámenni az aggastyánhoz, aki azonban a nászéjszakán meghal, márpedig örökös nélkül nem lehet megszerezni a vagyont. A férfi kétségbeesésében szörnyű tervet eszel ki. Eltitkolja a férj halálát, elrabol egy névtelen szolgát és az ágyhoz láncolja…
Warrick egészen fiatal korában, egy aljas áruló miatt elveszítette a családját. Akkor megfogadta, hogy egyetlen ellene elkövetett jogsértést vagy bűnt sem hagy megtorlás nélkül. Éppen a menyasszonyával készül találkozni, amikor elrabolják, bekötözik a száját, és egy ablaktalan helyiségben egy ágyhoz láncolják. Legnagyobb megdöbbenésére egy angyali szépségű lányt vezetnek be hozzá, majd magukra hagyják őket. A lánytól megtudja, hogy mi fog történni vele, és nem akar hinni a fülének.

Már egy jó ideje lehetett tudni, hogy idén a Gabo kiadó egy trilógiát és egy különálló kötettel fog megjelentetni Johanna Lindseytől. Én ennek rettentően megörültem, mert az én személyes nagy kedvencem az írónő. Nem volt kétséges, hogy a Foglyom vagy, szerelmem is a polcomon fog kikötni. Szerencsére már a megjelenés napján sikerült lecsapnom rá. A futárszolgálat pedig már másnap szállította.

Nem tudok belekötni a történetbe, mert az írónő hozta a szokásos formáját, azt, amit már megszokhattunk a Malory család kalandjai során is. Könnyed, szórakoztató, bár ebben a könyven a szereplők kevésbé voltak humorosak. Ettől eltekintve igazán szórakoztató volt.

Akármennyire is elcsépeltnek tűnik, imádom az olyan történeteket, ahol főhőseink nem lesznek szerelmesek első látásra vagy akár még nem is kedvelik egymást. Persze ehhez is nagyban hozzájárult Rowena mostohabátya, aki remekül keveri a szálakat. Rowena pedig, hogy védje magát feláldozza a saját boldogságát az érdekében. Egy kicsit talán még túlzásba is esik e tekintetben. A személyében egy makacs, a büszkeségére sokat adó nőt ismerhetünk meg.

Warricknak igazán a végén sikerült megbocsátanom azok után, amit Rowenával művelt. Igaz, részben azokat a bűnöket torolta meg a lányon, amit Rowena művelt vele, de azért túlzásba esett az őt sérelmek megbosszulásában, mint ahogy azt kellett volna. Néha már inkább szimplán gonosznak tartottam a férfit, mint bosszúállónak. Abban viszont Rowena is hibázott, hogy sok dolgot nem hozott a férfi tudomására (pl. hogy ki is ő valójában), ami megkímélte volna őt elég sok kellemetlenségtől. De minden jó, ha a vége jó. Miután minden lappangó titokra fény derül, ők is élnek boldogan, míg meg nem halnak.

Csak szeretni tudtam a történet, mivel szinte majdnem minden olyan elem megtalálható a regényben, ami számomra igazán élvezetesé tesz egy történelmi romantikus. Szimpatikus szereplők, izgalmas történet. Nagyon tudom értékelni a megfelelő mennyiségben tálalt erotikát is, ami itt a történet egyik alappillérje. Biztos elő fogom még venni a könyvet máskor is, ha csak el szeretnék szakadni a hétköznapok megszokottságától vagy csak a kedvenc jeleneteimet, párbeszédeimet szeretném újraolvasni! Ajánlom bátran a műfaj kedvelőinek!

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!


Share:
Anna. írta...

Én most fejeztem be, és két kivetni valóm van az egész könyvvel kapcsolatban. Mindkettőből ivós játék lehetne...
1.: Sztm túl sokszor estek egymásnak. Minden ötödik oldalon kb csak szexeltek.
2.: Túl sokszor használta a némber kifejezést, volt, hogy egy párbeszéden keresztül minden mondatában elhangzott. Mintha nem ismerne szinonimakat rá. Egy idő után nagyon idegesítő volt.

Szóval, ha mindig innánk, amikor egymásnak esnek és elhangzik a némber szó, sztm már a 100. oldalon mindenki alkohol mérgezésben haldokolna.

Amúgy tetszett a könyv, kifejezetten szórakoztatott miközben olvastam. Lehet most utána nézzek az író többi könyvének is. :)

katica írta...

Így visszagondolva tényleg túl sokszor hangzott el a némber szó. :) Én soha nem keresek mélyebb tartalmat az ilyen könyvekben, így elszórakoztatnak arra az időre míg olvasom őket. Talán ezért is a kedvenceim a történelmi romantikusok. :)

Ha nem vársz sokat az írónőtől, akkor szerintem tetszeni fognak a könyvei. Igaz, valamelyik jobban, valamelyik kevésbé jobban sikerült.

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes