Julia Quinn - Miss Miranda Cheever titkos naplója

Eredeti cím: The Secrert Diaries of
Miss Miranda Cheever
Kiadó: Gabo, 2012
Oldalszám: 400
Ár: 2290 Ft
puhakötés
Bevelstoke #1

Tíz éves korában Miranda Cheever nem sok jelét mutatta, hogy nagy szépség lesz majd belőle. És a kislány már tíz évesen is képes volt elfogadni a társadalom elvárásait a jövőjét illetően. Egészen addig, amíg egy délután Nigel Bevelstoke, a jóképű és elegáns Turner vikomt ünnepélyesen kezet nem csókolt neki, és megjósolta, hogy egy nap majd belenő a testébe, és éppen olyan szép lesz, mint amennyire már okos. És Miranda már tíz évesen is tudta, hogy örökké szeretni fogja Turnert.
Ám az eljövendő évek, amelyek kegyesek voltak Mirandához, nem bántak kesztyűs kézzel Turnerrel. A lány valóban olyan vonzó lett, mint ahogyan azt a vikomt merészen megjósolta azon az emlékezetes napon, a férfi viszont magányos, megkeseredett ember, akit meggyötört az élet. Összetörték a szívét, és úgy érezte, már soha nem lesz képes szeretni. Ám Miranda sosem feledte azokat a szavakat, amelyeket a naplójában egykor papírra vetett, és nem engedte, hogy ez a szerelem, amely az élete értelme, csak úgy kicsússzon a keze közül…

Megvallom ez volt az első Julia Quinn regényem, amit olvastam, annak ellenére, hogy egy ideje már a polcomon sorakoznak a Bridgerton család kötetei is. Valahogy soha nem került a kezembe, mindig valami mást vettem le inkább a polcról. De ez ezentúl megváltozik. Nagyon sajnálom, hogy nem korábban. Mikor először meghallottam, hogy a Gabo megjelenteti az írónő eme sorozatát, egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet. Aztán egy napos júniusi délutánon a kiadó megmutatta a könyvek – mind a három – borítóját és én egyből bele is szerettem. Akkor határoztam el, hogy el nekem kell és el akarom olvasni a trilógiát.

Az legelső benyomásom az volt, hogy olvashattam volna hamarabb is az írónőtől. Nagyon tetszett a könyv, személy szerint a trilógia második legjobban sikerült darabja. Ahhoz, hogy ennyire megszeressem ezt a könyvet sok minden hozzájárult. Először is az egyik főszereplő, Miranda. Ő egy igazán talpraesett, tiszta szívű, jó lelkű lány, aki szerelmes a legjobb barátnője bátyjába. Mondanom sem kell, ez azért eredményezett furcsa szituációkat is. Személy szerint a kedvenc jelenetem, mikor Miranda összetűzésbe keveredik egy könyvesbolt eladójával, mert a nők nem léphetnek be a boltba. Mirandában persze feltámad a nők egyenjogúságát védelmező ösztön, minek következtében kő kövön nem marad.

De persze van nekünk, egy férfi főszereplőnk is. Nigel Bevelstoke – a.k.a. Turner – megkeseredett a házasságában, ezért is érzi feloldozásnak a felesége halálát, aki csak megcsalta és más gyerekével volt terhes is. Ezek után Turner nem igazán tud már bízni a nőkben, de Miranda rabul ejti a szívét, még akkor is, ha ő képtelen kimondani azt a szót, hogy szeretlek. Izgalmas volt olvasni, ahogy Miranda folyamatosan kerül közelebb a férfihoz, bontja le a védőfalakat körülötte vagy, hogy Turner mikor fogja kimondani először azt, hogy szeretlek.

Egyetlen dolog zavart a könyvben, mégpedig a szereplők folyamatos magázása, még a testvérek között is. Lehet ez akkoriban elfogadott volt, de az én 21. századi agyamnak ez akkor sem tetszett. Ezért is kapott a könyv mínusz fél csillag levonást.

Az írónő már ebben a kötetben megismerteti velünk a második rész egyik főszereplőjét, Olivia Bevelstoke-ot. Ő Miranda legjobb barátnője, akivel egyszerre vezetik be őket a társaságba. Miranda visszahúzódó és jobban élvezi egy könyv társaságát, mint a bálokat és estélyeket. Olívia viszont vele ellentétben a hódolói körében érzi igazán otthon magát. Az aktuális szezon szépségének kiáltják, több tucat szívet összetört a visszautasításával és a szókimondóságával. A következő kötetben az Olívia és Harry Valentine összeboronálását olvashatjuk. Már alig várom!

A könyvet köszönöm a Gabo Kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes