Julia Quinn - Ami Londonban történt

Eredeti cím: What Happens in London
Kiadó: Gabo, 2012
Oldalszám: 398
Ár: 2290 Ft
puhakötés
Bevelstoke #2

Amikor Olivia Bevelstoke-kal közlik, hogy az új szomszédja állítólag megölte a menyasszonyát, egyetlen percig sem hiszi el. De azért nem állja meg, hogy ne kémkedjen a férfi után, biztos, ami biztos. Lecövekel az ablakánál, a függöny takarásában, és csak figyel, és vár… és felfedez egy hihetetlenül érdekes embert, aki határozottan készül valamire.
Sir Harry Valentine a hadügyminisztérium egy unalmas részlegénél dolgozik, ahol a nemzetbiztonság szempontjából fontos dokumentumokat fordít. Bár ő nem kém, megkapta a szükséges kiképzést, így amikor egy gyönyörű szőke nő figyelni kezdi az ablakából, azonnal gyanút fog. És épp, amikor úgy dönt, hogy a lány nem több egy bosszantóan kotnyeles elsőbálozónál, megtudja, lehetséges, hogy Lady Oliviát eljegyzi egy orosz herceg, aki viszont, lehetséges, hogy összeesküvést sző Anglia ellen. Amikor pedig Harryt utasítják, hogy kémkedjen Olivia után, rádöbben, lehetséges, hogy még ő maga is beleszeret a lányba…

Imádtam a könyv összes sorát! Ez lett a kedvenc kötetem a trilógiából. Annyira bájos volt, hogy nem tudtam neki ellenállni. Egyszerű, de mégis élvezetes. Hogy is lehetne ellenállni neki, ha két olyan főszereplője van a könyvnek, akiket az írónő annyira valóságosnak alkotott meg.

Híresztelések és pletykák… London éltető ereje. Ebben a kötetben teljes valójában megismerkedhetünk a londoni felső tízezer és a pletykák világával. Olívia Bevelstoke olyan lánynak vallja magát, aki nem hisz a híresztelésekben, de azért fél füllel meghallgatja a barátnői pusmogását az új szomszédjáról, aki megölte a menyasszonyát. A főszereplő kisasszony persze nem hiszi, hogy ez igaz lenne, de azért kémkedési képességeit próbára teszi és kémkedésbe kezd az új szomszédja után. Harry Valentine persze az első pillanattól fogva tudja, hogy a lány kémkedik utána, mivel a eléggé átlátszóan csinálja, csak azt nem tudja, hogy miért. Az éves Smythe-Smith zeneesten leszólítja a lányt, ahol kiderül a számukra, hogy ők bizony nem is kedvelik egymást. Bármennyire is klisésnek tűnik, én imádom az olyan történeteket, ahol a főszereplők eleinte cseppet sem kedvelik egymást, hanem csak fokozatosan szeretik meg a másikat. A történet nem igazán bővelkedik „akcióban”, nagyon cselekménye sincs a könyvnek, csak Olívia elrablását tekinthetjük mozgalmas résznek a könyv legvégén. Viszont a vicces párbeszédek, jelenetek kárpótolják a könyv eme hiányosságát.

Az előző könyvhöz hasonlóan itt is megismerkedhetünk a záró rész főszereplőjével is. Sebastian Grey a felső tízezer egyik központi alakja, a nők kedvence. Ebben a részben is kitett magáért. Felejthetetlen alakítást nyújtott a Miss Butterworth és az őrült báró felolvasásakor.

Ha valaki megkérdezné, hogy nekem miért ez a kötet a kedvencem, akkor azt válaszolnám, hogy az egyszerűsége miatt. Nem lett túlbonyolítva a történet, a szereplők sem akadékoskodnak az érzéseiken, csak szeretnek. Ráadásul milyen könyv szerető ember lennék, ha nem tudnám értékelni a főszereplők olvasási szeretetét. Sajnos a következő részben véget érnek a Bevelstoke család történetei, de reméljük Sebastian is ugyanolyan szórakoztató mesével áll elő, mint az előző két kötet szereplői.

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes