Julia Quinn - Tíz dolog, amit szeretek magában

Eredeti cím: Ten Things I Love
About You
Kiadó: Gabo, 2012
Oldalszám: 392
Ár: 2290 Ft
puhakötés
Bevelstoke #3

1) Sebastian Grey ördögien jóképű csirkefogó, akinek van egy titka.
2) Annabel Winslow a családja szavazata alapján az a Winslow, aki leginkább hajlamos kimondani, amit gondol, és az a Winslow, aki leginkább hajlamos elaludni a templomban.
3) Sebastian nagybátyja Newbury őrgrófja, és ha meghal anélkül, hogy örököst nemzene, Sebastian örököl mindent.
4) Lord Newbury gyűlöli Sebastiant, és bármit megtenne, hogy ezt megakadályozza.
5) Lord Newbury meg van győződve arról, hogy Annabel a megoldás minden problémájára.
6) Annabel nem akar hozzámenni Lord Newburyhez, különösen, amikor megtudja, hogy valaha volt egy kis románca a nagyanyjával.
7) botrányos,
8) élvezetes és
9) nagyon pajzán, és a végeredmény:
10) boldog befejezés.

Számomra apró csalódás volt, hogy a harmadik kötet főszereplője nem Winslow Bevelstoke lesz, hanem Sebastian Grey. Igazán akkor mondhatnánk, hogy Bevelstoke trilógia, ha a három Bevelstoke testvér lenne a főszereplő. Így a három kötetet Olivia személye köti össze, aki ebben a részben is feltűnik, ráadásul immár férjes asszonyként hozza a szokásos sziporkázó személyiségét.

Annabel Winslow és családja nehéz anyagi helyzetbe kerül, így a lány feláldozza a saját boldogságát a család érdekében. Nagyszülei elrendeznek neki egy előnyös házasságok Newbury grófjával, csakhogy a gróf nem igazán tartozik az ifjúság körébe, pontosabban mondva kimondottan öregnek számít. Sebastian és Annabel egy bálon találkoznak, ahol el is csattan az első csók. Annabel próbálja a kilétét titokban tartani, mivel Sebastian nem mást, mint a vőlegényének az unokaöccse. Persze a titok hamar kiderül.

Sebastian már az előző részben is megmutatta magát, így őt már jobban ismerhetjük, mint Annabelt. De még ő is képes volt meglepni engem. Nem árulom el a poént, mert ez volt a könyv egyik leglényegesebb pontja, igaz már a prológusban lelövi az írónő. Azért vicces volt olvasni, ahogy Sebastian folyamatosan titkolni próbálja ezt a bizonyos dolgot.

Annabel számomra olyan semmilyen volt. Azt biztos, hogy nem ő volt az aki a könyvet elvitte a hátán, hanem Sebastian. Lehetet volna egy kicsit karakteresebb a személyisége. Túl sokat akadékoskodott, és vacilált azon, hogy akkor ő most hogyan is döntsön a két férfi között. Persze a segítség onnan érkezett a szerelmesek számára, ahonnan nem is gondoltuk volna. Az is a könyv egyik kiváló jelenete volt.

A Bevelstoke család története ezzel a kötettel zárul, de reméljük a kiadó nem sokáig tart minket Julia Quinn könyvek nélkül. Személy szerint még nem olvastam a Bridgerton család köteteit, így egy darabig nem fogok hiányt szenvedni Quinn regényekben. Remélem másoknak is olyan kellemes olvasást okozott, mint nekem!

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes