Loretta Chase - Az Oroszlán leánya

Eredeti cím: The Lion's Daughter
Kiadó: Gabo, 2012
Oldalszám: 496
Ár: 2290 Ft
puhakötés
Úri csirkefogók #1

Esme Brentmor gyengéd szívű, félelem nélküli lázadó, akinek indulatai forróbbak, mint lángoló vörös haja. Titokban arra készül, hogy megbosszulja apja halálát. Arra kényszerül, hogy együtt utazzon egy jóképű angol lorddal Albánia kemény és sivár vidékén át.
Varian St. George öntelt arisztokrata, aki eljátszotta a családi vagyont, és most csinos külsejéből és vele született sármjából él. Esme megveti ugyan önző és az élvezeteket hajszoló életmódjáért, Varian nyers érzékisége mégis felkelti benne a forró és édes szenvedélyt. Ahogy a veszedelmes utazás közelebb hozza őket egymáshoz, Esme a csiszolt külső mögött felfedezi a becsületes és bátor férfit, aki mindent elkövet, hogy méltó legyen hozzá, mert magáénak akarja… mindörökké.

Ezt a könyvet se tegnap olvastam. Ha jól emlékszem még a megjelenés után nem sokkal, de az is már hamarosan három hónapja lesz. Szóval nem ígérem, hogy részletes értékelést írok róla.

Esme. Az édesapját megölik, Esme pedig bosszút esküszik az elkövetők ellen. Nem sikerült igazán megkedvelnem, mivel soha nem úgy viselkedett, ahogy elvárható lett volna tőle. Idegesített, hogy folyamatosan bosszantotta Variant, annak ellenére, hogy tudta a férfi csak jót akar neki. A türelmetlenségével nemcsak a férfit vitte néha a sírba, hanem engem is. Nem lett kedvenc szereplő az is biztos.

Varian. Angliából elszökött az adósai elől, mivel nem tudott nekik fizetni. Igazi züllött életmódot folytat. Másokkal tartatja el magát. Így találkozik Esmével is. A lány unokaöccsének az apja „béreli fel”, hogy vigyázzon a fiára. A fiú persze elrabolják, mivel összetévesztik Esmével. Ezért hamarosan csatlakozik a lányhoz, hogy visszaszerezze a fiút. Ő az a szereplő a könyvben, aki valódi jellemfejlődésen ment keresztül. A kezdeti selyemfiúból, egy valóban felelősségteljes férfit kaphatunk a könyv végére.

Igazából a könyv első felében nem történik semmi említésre méltó, hacsak azt nem számítjuk ide, hogy keresztül utazzák fél Albániát, hogy megtalálják és kiszabadítsák a Esme unokaöccsét. Jó nem azt mondom unalmas volt, mert nem volt az, de az izgalom hiányzott belőle. Mert valljuk be, ha oldalakat olvasunk arról, hogy Varian folyamatosan siránkozik a életkörülményeik miatt, vagy Esme nem képes felnőtt nőként viselkedni, nem számít igazán izgalmas dolognak. De! Miután megérkeznek Ali pasa otthonába az események felgyorsulnak. Itt ismerkedhetünk meg közelebbről Ismallal is, aki a következő kötet egyik főszereplője. Nem kell mondanom, de nekem nem igazán volt szimpatikus férfi. Aki már fiatalon is képes a kegyetlenségre, abból az emberből, milyen férfi válhat a későbbi idők folyamán. Viszont gonosznak jó volt. Jól kavarta a szálakat is. Az Angliába való visszatérés után szerettem meg igazán a könyvet. Kénytelen vagyok beismerni, nálam azok a történelmi romantikusok a kedvencek, ami Angliában játszódnak. Esme és Varian Angliába már mint férj és feleség térnek vissza. De mivel a férfi képtelen eltartani a nőt, ezért a lány nagymamájának a gondjaira bízza, míg le nem rendezi az adósságait. Persze a lány se a türelméről híres, majd Ismal is feltűnik a színen, hogy összekuszálja a dolgokat. De minden jó, ha a vége jó!

Ez az első eset nálam, hogy a magyar borító sokkal jobban tetszik, mint a külföldi. Azt kell mondanom, hogy a külföldi borítók kritikán aluliak. Nekem egyáltalán nem tetszenek. Ezzel ellentétben látszik, hogy a magyar kiadás sokkal igényesebb. Nem véletlen, hogy a Gabo kiadó adta ki a könyvet. A Gabo kiadóról pedig érdemes megjegyezni, hogy mindig igényes munkát adnak ki a kezük közül.

A könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes