Sabrina Jeffries - A lord titka

Eredeti cím: The Truth About
Lord Stoneville
Kiadó: General Press, 2012
Oldalszám: 312
Ár: 2800 Ft
keménykötés
Hallstead Hall bajkeverői #1

A Sharpe testvérek egy éjjelen rettenetes körülmények között elveszítik a szüleiket. A tragédia leginkább Olivert, a legidősebb fiút viseli meg, akinek hosszú éveken keresztül súlyos titok nyomja a lelkét szülei halálával kapcsolatban. Az árvák gyámja anyai nagyanyjuk lesz, aki az évek múlásával egyre ingerültebben szemléli, ahogy unokái botrányos életvitelükkel borzolják a főúri körök kedélyét. Így hát tizenkilenc évvel a tragédia után ultimátumot ad a testvéreknek: vagy családot alapítanak egy éven belül, vagy megvonja tőlük a járandóságukat, és az örökségükről is lemondhatnak. Oliver azonban ravasz tervet eszel ki, hogy eltántorítsa a szándékától az asszonyt. Egy szerencsétlen véletlen folytán ehhez partnert talál az Amerikából érkezett gyönyörű Maria Butterfieldben, aki eltűntnek hitt jegyese felkutatására érkezett Angliába. Oliver alkut ajánl neki: játssza el menyasszonyát, ő pedig cserébe megkeresteti Maria vőlegényét. A fordulatos és lebilincselő „színjátékban” lassan feltárulnak az igazi, rejtett érzések: fény derül az Oliver életét meghatározó nyomasztó titokra, és arra is, miért tűnt el Maria vőlegénye.

Ha jók a következtetéseim, akkor ez a könyv Brenda Joyce idén nem jelent meg Halálos illúzió kötete helyett jelent meg. Mivel eddig két Brenda Joyce könyvet olvastam, amik a Harlequin kiadó gondozásában jelentek meg Magyarországon, biztosra veszem, hogy az írónő eme sorozata is remekmű. Ellentétben Sabrina Jeffries könyvével.

Az alapszituáció: Marie Butterfield Angliába érkezik, hogy előkerítse a vőlegényét, akinek mér hónapok óta nyoma veszett. Mivel a vőlegénye társtulajdonos abban a hajózási társaságban, amit Maria megörökölt. Viszont ahhoz, hogy az örökségéhez hozzá tudjon jutni a lány, szüksége van a vőlegénye aláírására is. A szerencsétlen keresés során találkozik Stoneville márkijával, aki alkut ajánl a nőnek és a nő unokatestvérének. Persze Oliver se ma került le a falvédőről, egyből lehetőséget lát arra, hogy a nagyanyját kihátráltassa az érvényben lévő feltételeiből. Mivel az idősödő Mrs. Plumtree végre szeretné, ha unokák vennék körbe és megelégelte, hogy az unokái botrányaitól híres a sajtó, ultimátumot ad nekik. Ha egy éven belül nem házasodnak meg mindannyian, akkor megvonja a járadékukat és kizárja őket az örökségből is. Oliver természetesen lázad, mivel nem hajlandó megnősülni, ezért álmenyasszonyt szerez magának, így kényszerítve a nagyanyját, hogy vonja vissza az ultimátumot. Persze az áljegyesség egy csomó problémához vezet, a közöttük fellobbanó szenvedéllyel sem tudnak mit kezdeni és ott vár még rájuk az eltűnt vőlegény esete is.

Szeretni akartam ezt a könyvet. Sajnos nem igazán sikerült. A szereplők semmilyenek. Nincsenek kidolgozva, igazából nagyon jellemük sincsen. Freddy kimondottan idegesített, annak ellenére, hogy elméletileg szórakoztatónak kellett volna lennie. Maria néha agyamra ment az erkölcsösségével, de azért nem baj egy kis hancúrozás a hintóban. Oliver folyamatosan aggódott, hogy a lány nehogy rájöjjön az ő féltve őrzött titkára, ami valljuk meg őszintén, nem nagy durranás. Egyszerűen nem sikerült megkedvelnem senkit a könyvbe. Vagy közömbösek voltak számomra, vagy idegesítettek a szereplők.

A történet is elég lagymatagra sikeredett. Az eltűnt vőlegény esete szerintem elég kényszeredettre. Valahogy nem illett a történetbe. Néhol azt hittem, azért van ez a dolog, hogy a szereplőknek legyen miért siránkozniuk. Egyszerűen nem volt értelme a dolognak. Sokáig el is volt felejtve, csak néha ejtettek szót az eltűnésről, aztán hipp-hopp előveszik az ügyet és gyorsan a végére járnak. Szerintem egyáltalán nem kellett volna ezt a dolgot erőltetni.

Hogy miért is adok négy csillagot ezek után? Jogos a kérdés. A sok negatívum ellenére úgy gondolom, hogy egy sorozat kezdő kötetéhez képest egész jól sikerült. Egész érdekesen hangzik a felállás, annak ellenére, hogy nem igazán élet szagú. A szereplők remélem nem lesznek ennyire idegesítőek a következő részekben. Igazából azt mondanám, hogy megelőlegeztem neki ezt a négy csillagot, mert hiszek abban, hogy a sorozatban több rejlik, mint ahogy azt az első kötet mutatja. A figyelmemet nem igazán kötötte le, de arra az időre míg olvastam kellemes, időtöltést biztosított. Na, bevallom, olvastam már ennél jobb könyvet is!

A könyvet köszönöm a General Press kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes