Várható megjelenések (3)

Michelle Reed - A szukkubusz éjszakája
Az első kötet nem igazán jött be, de volt benne valami, ami megfogott, ezért adok a sorozatnak egy második esélyt. A borító az első kötethez hasonlóan tűrhető, de a kiadó tud ennél jobbat is.

10.18.
Georgina Kincaid, Seattle város szukkubusza pokoli elismerésben részesül kiemelkedő lélek-megrontási teljesítményéért, és békességben él nagy szerelmével, a halandó Seth Mortensen regényíróval. Szerelmük egyetlen hiányossága a testi beteljesülés: könnyű csókokon és gyengéd simogatáson túl nem merészkedhetnek, mert azzal Georgina elszívná Seth életerejét. Kényszerű önmegtartóztatásuk dacára igen harmonikusan építik kapcsolatukat mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georgina régi inkubusz barátja, a sármos csábító, Bastien. Az inkubusz rejtélyes feladattal érkezik a városba: meg kell rontania egy híres tévésztárt, a bigott Dana Daileyt, akinek szervezete szigorú konzervatív értékeket hirdet, így igyekezve gátat vetni a földi romlottságnak és az ördög csábításának. Georgina természetesen barátja segítségére siet, ám miközben Bastien Danát igyekszik a romlásba vinni, Georginának is szembe kell néznie saját démonaival.

Alexandra Adornetto – A pokol jegyese
Ez az egyetlen YA könyv, amit az aktív olvasós korszakomban eddig olvastam. Nem voltam már az első résztől sem elragadtatva, de mivel nagyon is érdekel, hogy fog végződni a történet, már csak ezért is elolvasom a folytatatást.

10.22.
Bethany Church egy angyal, akit azért küldenek a Földre, hogy féken tartsa a sötét erőket. Szerelmes lesz, ami nem a küldetése része, de Beth és halandó barátja, Xavier Woods között őszinte, erős kötődés alakul ki. Ám még Xavier szerelme és arkangyal testvérei, Gabriel és Ivy törődése sem képes megakadályozni, hogy Betht rávegyék egy motorozásra, ami a pokolban ér véget. Ott a Jake Thornnal kötött alku fejében Beth visszatérhet a Földre, de amit a démon cserébe kér, az elpusztíthatja a lányt es valószínűleg a szeretteit is. A történet, amit Alexandra Adornetto a New York Times bestsellereként bemutatkozó Lázado (Halo) cimű regényében kezdett, akciódús, váratlan fordulatokkal kel életre újra, miközben angyalok csatáznak démonokkal, ami próbára teszi Bethany szerelmét.





Laurell K. Hamilton – Elnyel a sötétség
Eddig az első 3 kötetet olvastam. Amint megláttam, hogy már októberben jön a 7. kötet, gyorsan a várólistám elejére tettem a maradék 3 részt, hogy még az új megjelenés előtt képben legyek a történettel.

10.24.
Meredith NicEssus hercegnőnek nincs sok ideje feldolgoznia nagybátyjától, a Fény és Illúzió Királyától elszenvedett erőszakot és kedvese, Gyilkos Fagy elvesztését. A vad falka élére áll, hogy megtorolja anyjaként szeretett és tisztelt nagyanyja halálát. A legfőbb célpontok azonban ő maga és méhében hordott ikergyermekei, valamint az utódok apjai, a testőrei. Andais, a Levegő és Sötétség Királynője Unseelie Udvartartásából a trón eddigi várományosa, Cel korábban sem fogta vissza gyilkos indulatait. Ezúttal is kíméletlenül a hercegnő és sarjai elpusztítására tör. Ugyanakkor nagybátyja, Taranis – feltételezett apai jogon – magának követeli Merry gyermekeit. Eközben a tündérdombok megvetett udvara, a sluagh virágba és mágiába borulva újfent megerősödik. Ám az éjfekete éjrepülők is kevesek megmenteni az önkéntes száműzetésbe kényszerülő újdonsült királynőt és kíséretét. Eljön a leszámolás, a mindent eldöntő csata ideje: Merry csak az Istennő, a Hitves segedelmében és oltalmában bízhat, hogy ő és gyermekei, szerettei túlélik az összecsapást. Vajon fény derül-e Meredith apja, Essus herceg halálának körülményeire? Lesújt-e újra a kegyetlen gyilkos? Mit kell feladnia a hús és vér kezének hatalmával bíró hercegnőnek azért, hogy elnyerje személyes boldogságát.

Emma Donoghue – A cafka
Ennek a könyvnek története nagyon emlékeztet engem Gillian Bagwell – A darling szajha című könyvére, mely személy szerint egy nagyon jól sikerült könyv. Mivel azt a könyvet szerettem, biztos vagyok benne, hogy Emma Donoghue könyve is tetszeni fog.

10.25.
A tizennégy éves Mary Saunders a 18. századi londoni szegények vigasztalan életét éli, ám rettenetesen sóvárog egy jobb élet és az azzal járó pompa után. Egy vörös szalag olyannyira megigézi, hogy áruba bocsátja érte egyetlen vagyonát: a testét. Prostituáltként London nyomorúságos negyedébe kerül, s kitanulja az ősi mesterséget. Végül mégis úgy dönt, felhagy bűnös életmódjával, és szolgálólányként falura költözik. A becsvágyó, tekintélyellenes Mary azonban nem tud szabadulni sötét vágyaitól, és keserűen gyűlöl mindenkit, aki birtokában van a jobb életet jelképező finom holmiknak. Szabadság iránti vágyáról sem képes lemondani, s mindez együtt baljós végzetet ígér…






Elizabeth Hoyt – Vágyakozás
Ezzel a kötettel véget ér a Négy katona legendája. Fény derülnek a titkokra és reméljük végre leleplezik főhőseink az árulót is, amellett persze, hogy szerelembe esnek egymás iránt.

10.29.
A regény egy álmodozó leány és egy a barbár idegen egymásra találásának buja históriája. De hogyan vadult el az egykor nagy társadalmi és politikai karrier előtt álló leendő Blanchard gróf? Nos, elegendő volt hozzá egy háború és hét év fogság a kegyetlen indiánok között. A halottnak hitt Reynaud Blanchard azonban megszökik a fogságból, és egy unalmasnak ígérkező napon egyenesen beájul egy politikai teadélutánra. Teszi mindezt történetesen a saját egykori szülőházában.
Megjelenésével minden állóvíz felkavarodik, s ő ellenlábasok között találja magát: Reynaud grófi címét egy távoli nagybácsi bitorolja, a háza idegenek lakhelye, árulással vádolják, és az egykori csatavesztés hátterében is szörnyű titok rejtőzik. A politikai színtér sem épp nyugodt: toryk és whigek csatáznak a parlamentben. A felbukkanó férfi mindenkinek útjában áll, és ellenfelei bizony nem válogatnak az eszközökben. Egyetlen baráti tekintet övezi, Beatrice-é, aki már azelőtt gyengéd érzelmekkel viseltetett a férfi iránt, hogy megismerte volna. Ám a valódi lecke, amelyet Beatrice-nak tartogat az élet, nem egy elvadult férfi megszelídítése. Sokkal inkább saját vad érzékiségének felfedezése.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes