Jennifer Ashley - Lord Mackenzie tébolya

Eredeti cím: Tha Madness
of Lord Ian Mackenzie
Kiadó: Kossuth, 2012
Oldalszám: 376
Ár: 1390 / 1990 Ft
puha- / keménykötés

Mackenzie fivérek #1

A Mackenzie fivérek gazdagok, befolyásosak, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Egy nő sem éli túl, aki a közelükbe kerül. Sok pletyka kering róluk – tragikus erőszak, csillapíthatatlan vágyak, szeretők, botrányok. London, 1881. Az a hír járja, hogy Ian Mackenzie őrült, és veszélyes a nőkre. Betht mégis elbűvöli a Lord. A lány megérzi, hogy a férfi romlottsága és kivételes tehetsége ellenére segítségre szorul. Az ő segítségére. Beth mindent felad a férfiért. Életének egyetlen értelme, ha mégoly veszélyes is, Ian Mackenzie lesz. Semmi sem szabhat gátat izgatóan viharos és buja erotikus kalandokkal teli kapcsolatuknak…

Jennifer Ashley nevével először Magnolia blogján találkoztam, aki nagyon dicsérte az írónő eme sorozatát. A fülszöveget is érdekesnek találtam, ezért gondoltam belevágok és elolvasom angolul, így is fejlesztve az angolomat. Teltek múltak a hónapok, amikor is a múlt héten belefutottam a molyon egy olyan karcba, ami az első kötet magyar megjelenéséről szólt. Gyorsan le is csaptam a könyvre, mivel már az Inmedio boltjaiban kapható a regény, kimondottam olvasóbarát áron. Így nem kellett arra várnom, hogy a könyv eljusson a terjesztőkhöz.

Lord Ian Mackenzie a legfiatalabb a négy testvér közül. Mindenki azt hiszi őrült, mivel nem érti az érzelmeket, nem képes az emberek szemébe nézni. Az emberek nem értik a viselkedését. Még a mentális problémája ellenére is zseni. Képes bármilyen szöveget szóról szóra megjegyezni, bármilyen zongoradarabot lejátszani, miután egyetlen egyszer hallotta. Viszont nem érzi az érzelmeket, melyek a darab mögött vannak. Ian már a könyv kezdetén fokozott figyelemmel viseltetik Beth iránt, még meg is kéri a nő kezét a találkozásuk első estéjén, hogy megmentse egy szörnyű házasságtól. Beth nem hiszi, hogy a férfi komolyan gondolja az ajánlatát, ezért elutasítja, majd Párizsba utazik. A férfi pedig követi őt.

Ian Mackenzie nem a megszokott férfi főhős. Aspergen-szindrómában szenved, ami autizmus enyhébb formája. Mindenre emlékszik, nem képes felejteni. Pedig vannak dolgok az életében, amit legszívesebben kitörölne az emlékezetéből. Azt állítja saját magáról, hogy nem képes a szerelemre vagy bármilyen más érzelemre. Az idő viszont bizonyítja, hogy mennyire nincs igaza. Beth lesz számára a menedék, ami a valósághoz köti és segít megnyugtatni őt, amikor a dührohamai kitörnek rajta.

Beth 29 éves. Két évvel idősebb, mint Ian. Eddig ilyen szituációval én még nem találkoztam történelmi romantikus regényben. Határozott, erős nő, aki már volt egyszer házas és megtapasztalta a házas élet örömeit is. Kiáll magáért és a férfiért is, akit szeret. Tudja, hogy Ian nem tökéletes, mégis szereti őt. Ő az egyedüli, aki képes megnevettetni a férfit, ami már csodának számít a Mackenzie családban, mivel Ian nem érti a humort.

Kettejük között szikrázik a levegő. Beth volt már szerelmes, de a valódi és hamisítatlan vágyat Ian mellett ismeri meg. A férfi, lépésről lépésre csábítja el Betht és vezeti be az erotika világába. Így ismerteti meg őt a szenvedéllyel. Amikor pedig beteljesítik a nő és férfi között ösztönös vágyakat, már nincs visszaút. De nem is akarnak már visszafordulni. Beth nem akar hozzámenni a férfihoz, de az egy csellel eléri a célját. Így köti össze az életét örökre a nővel. Mindketten szimpatikus szereplők. Beth főleg azért, mert nem viseltett előítélettel és szánalommal Ian iránt. Ian pedig azért, mert az apró problémája ellenére is egy vérbeli férfi. Jennifer Ashley elképesztően jól mutatja be az Aspergen-szindróma jeleit. Nem csoda, hogy külföldön ennyire jó értékelést kapott a könyv.

Ebben a kötetben megismerkedhetünk mind a négy fivérrel. Hart, Cameron, Mac és Ian. A négy testvér közül csak Hartnak nem sikerült elnyernie a szimpátiámat, de a könyv végére egy kicsit megenyhültem az irányába is. A kemény, kérlelhetetlen külső mögött, igenis érző szív lapul. Hart, Cameron és Mac múltja is tele van titkokkal és szenvedéssel. Megismerkedhetünk a következő kötet női főszereplőjével is, aki belopta magát a szívembe és fel is csigázta az érdeklődésemet. Biztos vagyok benne, hogy Macnak és Isabellának kemény csatákat kell még megvívniuk a boldogságuk érdekében. Említésre került Cameron és Hart jövendőbelijének a neve is.

A romantikus krimit kedvelők is szeretni fogják a történetet. Egy öt évvel ezelőtti gyilkosság elkövetési módja megegyezik egy mostani gyilkosság elkövetésének módjával. A korábbi gyilkosság gyanúsítottjai között Ian is szerepelt, de a herceg latba vetette a befolyását és elsimította az ügyet. A nyomozást vezető hadnagy viszont nem nyugszik, amíg be nem bizonyítja, hogy a Mackenziek bűnösök. Személyes bosszút indít a család ellen. A mérhetetlen dühének is van kiváltó oka, ami alapjaiban rengeti meg a történetet. Személy szerint, én sokáig nem is sejtettem, hogy ki lehet a gyilkos, de a történet előrehaladtával számomra is egyértelművé vált a tettes kiléte.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire magával fog ragadni a könyv. Egy ideje nem olvastam már ilyen jó történelmi romantikust. Köszönöm a kiadónak, hogy megajándékozott ezzel az élménnyel. Remélem hamarosan olvashatom a folytatást is!

A könyvet köszönöm a Kossuth kiadónak!


Share:
Magnolia írta...

Örülök, hogy Neked is tetszett a regény. A folytatás is lesz legalább ennyire jó :D

katica írta...

Már alig várom, hogy megjelenjen a folytatás. Remélem nem kell sokat várni rá! :)

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes