Larissa Ione - Elszabadult vágyak

Eredeti cmí: Desire Unchained
Kiadó: Egmont, 2012
Oldalszám: 432
Ár: 3999 Ft
puhakötés

Daemonica #2

Az olvasott sorozatok többségében, általában az első kötetek a kedvenceim. Ilyenkor még újdonságnak számít az, amit olvasok. Az x-edik kötet után nagy valószínűséggel már nem tud újat mutatni a sorozat vagy elveszti azt a varázsát, ami a kezdetekben volt. Ezért is félek, ha egy újabb könyvsorozatba kezdek. Larissa Ione Daemonica sorozatának a második kötete is hozta azt a színvonalat, amit az első rész. Bátran kijelenthetem, hogy az írónő megint fantasztikusat alkotott, engem pedig odakötözött a könyvhöz.

Runa Wagner egyáltalán nem akart beleszeretni a jóképű idegenbe, aki mintha ismerte volna a legtitkosabb vágyait. De nem tudott ellenállni a hihetetlen szenvedélynek, amely lángra lobbant közöttük, és ami elhamvadt, amikor Runa rájött, hogy a férfi megcsalja. És furcsa változásokat is érzett saját magán… Megfogadta, hogy bosszút áll a férfin, aki tönkretette az életét, és a nyomába eredt, ám ez oda vezetett, hogy Shade leggonoszabb ellensége foglyul ejtette őket.
Shade, a seminus démon, akin szerelmi átok ül, remélte, hogy sosem látja többé Runát. Ám mikor egy sötét tömlöcben ébredt a mérges és titokzatos erőt sugárzó Runa mellett, rájött, hogy a nő még veszélyesebb hatással van rá, mint valaha. Rabtartójuk varázslata arra kényszerítette őket, hogy átessenek a nászszertartáson, így egy életre egy párként kénytelenek élni. Együtt vették fel a harcot az őrült ellenséggel, akinek nem csak velük voltak tervei…

Bevallom, hogy az első kötet elolvasása után, engem egyáltalán nem csigázott fel, hogy Shade története lesz a következő a folyamban. Jobban örültem volna Wraith könyvének. Viszont pozitívan csalódtam, mert annak ellenére, hogy nem igazán érdekelt Shade és a problémái, a kötet végére ugyanúgy megszerettem, mint Eidolont.

A könyv egy visszatekintéssel indul, ami egyenes elvezet minket Shade elrablásához. Egy cellában tér magához, a falhoz láncolva, régi „szerelme” társaságában. Hamarosan világossá válik Shade számára, hogy ki áll valójában a szervkereskedelem és a saját elrablása mögött. Egy cselszövésnek köszönhetően összeköti magát Runa-val, ezért más nők már nem képesek őt felizgatni. Egy varázsló évekkel ezelőtt bosszúból megátkozta a férfit. Ha valaha is beleszeret valakibe, akkor az átok működésbe lép. Folyamatosan el fog halványodni, majd örökre eltűnik, kínzó éhség és szomjúság lesz a sorsa.

A három seminus testvér közül eddig Eidolonnal ismerkedhettünk meg. Ebben a kötetben jött el Shade ideje. Szerető családban nőtt fel, ezért is viseli nehezen, hogy az utolsó testvérét is elveszítette. Mindig arra vágyott, hogy ő maga is megteremthesse a saját családját. Ennek a vágynak a beteljesülését a Runa-val kötött kapcsolat veszélyezteti, mivel ő összekötötte magát a nővel, viszont fordítva ez a kapcsolat nem jött létre. Seminus démonként a legfontosabb dolog számára a párja kielégítése, minden tekintetben. Nem képes a nőnek nemet mondani.

Runa. Az összes szenvedéséért Shadet hibáztatja. Elhatározza, hogy a férfinak kell fizetni az őt ért sérelmekért. Nem csak azért, mert szerelembe esett vele és megcsalta, hanem azért is, mert közvetettem ő a felelős azért, hogy vérfarkassá változik minden teliholdkor. Ezek fényében akármennyire is tagadja, még mindig vannak érzései a férfi iránt. Talán soha nem is felejtette el?

A kettejük kapcsolata igazán érdekesen alakult. A kezdetekben (Csábítás) mondhatni, még csak az ismerkedés fázisában voltak. Itt nem a beszélgetős ismerkedési formára gondolok, hanem inkább a cselekvésen alapulón. Runa viszont egyszer rajtakapta a férfit, amint megcsalja őt. Ott hagyja a férfit, de egy vérfarkas támadás örökre megváltoztatja az életét. Ha engem kérdeztek szerintem Shade (tudat alatt) szándékosan tervezte így a dolgot, mivel Runa kezdett fontossá válni a számára. Azt pedig nem kockáztathatta, hogy az átok beteljesüljön. Miután újra talákoznak és összekötik magukat, kénytelenek lesznek megtalálni az egyensúlyt, hogy a dolog működjön közöttük. Még mindig izzik a levegő kettejük között, a bugyi sem marad szárazon. A szexuális tartalmú leírások igényesek és egy kis sötét oldal is helyet kapott bennük. BDSM. Mr. Grey is tanulhatna néhány trükköt a könyvből.

A másik két seminus testvér is feltűnik a kötetben. Eidolon boldog párkapcsolatban él Tayla-val. Wrait pedig hozza a szokásos formáját, de azért neki is vannak pillanatai. Néha még ő is képes megmutatni az érzelmesebb oldalát. Ők a kezdetektől fog ellenségesen viselkednek Runa-val és nem helyeselik Shade kapcsolatát vele. Ha pedig az átok működésbe lép, képesek bármi áron megvédeni a testvérüket, még ha ez azt is jelenti, hogy kénytelenek megölni Runa-t. A testvéri szeretet mindenek fölött.

Sok dolog megváltozott a korábbi vadász, Kynan számára is. Most az „ellenségnek” dolgozik. Mikor pedig elkezdené rendbe hozni az életét és továbblépni, beüt az újabb mennykő. A Kynan és Gem románc volt olyan izgalmas, mint a főszereplők kapcsolata. Sajnálom, hogy nem jöttek össze és remélem az írónő egyszer majd szán nekik egy külön könyvet is.

Larissa Ione világa még mindig elképesztő. Rengeteg lényt és teremtmény vonultat végi a könyvön. Egy egész spektrum van belőlük. Néhányuk jó, néhányuk rossz, néhányuk nem annyira rossz és még sorolhatnám. Remekül vezeti a cselekmény. Nekem eszembe sem jutott volna, hogy az a bizonyos személy áll a szervkereskedelem mögött, aki. Viszont jó volt, hogy nem kellett könyveket várni arra, hogy kiderüljön a dolog, hanem már a második könyv elején választ kapunk eme kérdésre. Jól magyarázta meg a seminus démon és a vérfarkas közötti kapcsolatot is. Számomra teljesen valónak tűnt a dolog. Végig dolgozott az agyam, vajon miért csak egyoldalú a párzás? Nem voltam benne biztos, hogy lehet ezt a dolgot úgy megmagyarázni, hogy hihető legyen. A befejezés pedig? Mindenki megkapta azt, amire mindig is vágyott. Larissa Ione megint nagyot alkotott.

A könyvet nagyon szerettem. Ione rengeteg energiát fektetett ebbe a sorozatba, ami nagyon is látszik a könyvek minőségén. Egy eredeti története alkotott az írónő, ami kötelező érvényű a paranormális könyveket kedvelőknek.

A könyvet köszönöm az Egmont kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes