Nicola Cornick - A kurtizán titka

Eredeti cím: The Secrets of a Courtesan
Kiadó: Harlequin,2012
Fortune Folly menyasszonyai #0

Nagyon szeretem az Arany Széphistória köteteit. Mindig tűkön ülök, hogy mikor jelenik már meg a következő kötet. Ezért sajnálattal tapasztaltam, hogy az idén, a szokványos öt kötet helyett, csak négy jelenik meg. Ez évben utolsóként pedig Nicola Cornick első regényét olvashatjuk, ami megjelent magyarul, Titkok és vallomások címmel. A regény a „Brides of Fortune” című trilógia nyitókötete. A trilógiához készült egy előzménynovella, melyet a Harlequin kiadó ingyenesen elérhetővé tett az olvasó közönség számára.

A történet 1806-ban veszi kezdetét, amikor is a belügyminiszter egy nemzetbiztonsági ügyben Alaisdar Rowarthoz fordul, hogy a segítségét kérje, mivel az ügyben a herceg volt szeretője is érintett. Három évvel később a férfi megtalálja a volt szeretőjét, majd nyomozásba kezd, abban az ügyben, mely Fortune Folly-ba szólította. Viszont soha nem gondolta volna, hogy a nő iránti érzései belezavarhatnak az ügy megoldásába.

Eve Nightingale, öt évvel korábban elmenekült Welburn hercegétől. De mindig is szerette a férfit, viszont azt is tudta, hogy ők ketten soha nem lehetnek együtt. A nő egy szörnyű vetélést követően már nem képes gyermeket szülni, így az egyetlen járható utat választja, elhagyja a szeretett férfit. A sorsa viszont utol éri. Az egyik ügyfelének köszönhetően lopott árukat árul a boltjában. Rowarth őt akarja felhasználni, hogy a bűnösöket lebuktassa.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni. Ha a könyv is ilyen jó lesz, mint a novella, akkor biztos, hogy újabb kedvenc könyvet avathatok. Egy dolog viszont sajnálatos: rövid volt. Mire bemelegedtem volna, már véget is ért. Mind a két főszereplő nagyon szimpatikus volt számomra. Rowarth egy tipikus hercegi viselkedést produkál. Arrogáns és hozzá van szokva, hogy mindig az történik, amit ő akar. Eve persze soha nem hagyja szó nélkül a férfi felsőbbrendű megszólalásait, aminek természetesen szinte majdnem mindig veszekedés lesz a vége. Eve menekülni akart a múltja elől, ami sikerült is addig, amíg Rowarth fel nem bukkan újra az életében. Az érzések újra felszínre törnek, a titkok kiderülnek, a félreértések lelepleződnek.

Cselekménye nem igazán volt a történetnek, mivel nem is igazán fért volna bele a terjedelembe, de remek felvezetője volt a folytatásnak. Mivel a „krimi” szál a trilógia mind a három kötetén átívelődik, így konklúziót is csak az utolsó kötet olvasásakor kapunk. De az írónő szerint egyedülálló regényekként is olvashatók a könyvek.

Sajnálom, hogy a főszereplőinknek csak ez a röpke 70 oldal jutott. Én szívesen olvastam volna az öt évvel korábban történteket is. Bővebben kifejtve hogyan ismerkedtek meg, milyen volt a kapcsolatuk. Így utalásokban nem volt az igazi, olyannak tűnt, mintha egy listát soroltak volna fel. Igaz, 70 oldal nem sok, ezért is kellett az eseményeket besűríteni, de így vesztett a varázsából is. Szerintem maga az alapötlet remek, nem is haragudtam volna, ha egy teljes regény született volna belőle. :)

Az ingyenes olvasásért köszönet a Harlequin kiadónak!


Share:
Szilvia Galéria írta...

Megjelent már ez a könyv?
szeretném én is elolvasni, mert a Titkok és szerelmeket már elolvastam és ez a könyv nagyon izgatja a fantáziámat. Ha esetleg tudod hogy hol és mikor jelenik meg, és megírnád akár itt is, azt megköszönném.

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes