Várható megjelenések (5)

Jean M. Auel – A mamutvadászok
Végre. Pontosan mennyi is az az annyi? Közel 14 év után végre megjelenik a folytatás. Biztos vagyok benne, hogy rengetegen várják már. Nekem még csak az első részt sikerült olvasnom, de mivel az se mostanában volt, így tervezem az újra olvasását is. Hamarosan.

11.15.
Jean M. Auel ismét régmúlt idők ajtaját tárja ki előttünk, hogy elkalauzoljon bennünket egy az emberiség hajnalán játszódó csodákkal és veszélyekkel teli történetbe.
A Barlangi Medve népében, és annak folytatásában a Lovak Völgyében megszokott lenyűgöző valósághű mesemondással, Jean M. Auel folytatja Ayla nevű hősnőjének lélegzetelállító utazását.
Ayla, oldalán a szeretett férfival, Jondalarral, belovagol a mamutvadász Mautoik földjére. Végre találkozik a Másokkal, akiket már régóta keres. Ugyan Aylának el kell sajátítani nyelvüket és szokásaikat, de figyelemreméltó vadásztehetségének, egyedülálló gyógyító-képességének és rejtélyes tűzgyújtó technikájának köszönhetően hamar beilleszkedik közéjük.
Megismerkedik Ranec-kel a sötétbőrű, vonzó elefántcsont-faragó mesterrel, akinek vonzereje letaglózza. Jondalarban állatias féltékenység tombol, amit Ayla elkerülésével próbál kordában tartani.
Ayla nem járatos a Mások világában, ezért félreérti Jondalar viselkedését, úgy gondolja, hogy a férfi már nem szereti őt, ezért egyre inkább Ranechez közeledik. A fagyos tél folyamán a feszültség egyre nő, de a tavasz elhozza a nagy mamut vadászatot és a Nyári Találkozó párzási rituáléját, ahol Aylának döntenie kell: marad Ranec-kel és a Mamutoikkal, vagy követi Jondalart a jövő kifürkészhetetlen útjain.

Gail Carriger – Változatlan
Imádtam az első részt. Mikor megláttam, hogy még idén jön a folytatás örömtáncot lejtettem. Arról volt szó hónapokon keresztül, hogy megy a tárgyalás a folytatásért. Így eléggé felkészületlenül ért a hír, hogy már nem tárgyalnak róla, hanem meg is fog jelenni.

11.21.
Alexia Maccon, Woolsey grófnéja egy kora esti órán arra ébred, hogy férje, akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene, teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, magára hagyva Alexiát, akinek így egyedül kell megbirkóznia egy egész természetfeletti regimenttel, akik már ott várják lakása küszöbén; az űzött szellemek seregével, és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve: van egy legújabb divat szerint készült napernyője, és harapós modora. Még amikor nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, és egy egész farkas falkával kerül szembe, akkor is helytáll. Erre pedig csak egy lélektelen képes… Arra is marad ideje, hogy megkeresse elkóborolt férjét – ha akarja.






Leah Fleming - A kapitány lánya
Egy újabb Alexandrás könyv, melynek a fülszövege nagyon ígéretes. Mindig is szerettem a családregényeket, ezért ezt a könyvet is türelmetlenül várom már. Maga a Titanic az egyik kedvenc filmen, remélem ez a könyv is lesz olyan jó.

11.21.
New York sugárútjaitól az angliai Lichfield macskaköves utcáin át Toscana hullámzó dombjaiig a Kapitány lánya három generáció történetét öleli fel. A sodró lendületű romantikus történet főhőse két asszony, akik igencsak különböző társadalmi osztályhoz tartoznak, ám mindketten a legendás tengerjáró hajó, a Titanic túlélői.
Egyikük, az egyszerű angol szövőnő, May Smith férjével és kislányával elindul, hogy a lehetőségek hazájába, Amerikába települjön. Ám amikor az "elsüllyeszthetetlen" Titanic jéghegynek ütközik, May minden álma darabokra törik. Az utolsó pillanatban a tengerbe ugrik családjával, de amint elengedi férje kezét, szeretteit messzire sodorja a víz. A zavarodott nőt behúzzák egy mentőcsónakba, ahol Celeste Parkes, az első osztály egyik utasa veszi szárnyai alá. Néhány perccel később a Titanic kapitánya May karjába ad egy pokrócokba bugyolált kislányt. May és Celeste megmenekül, és erős, élethosszig tartó barátság szövődik közöttük. Ugyanolyan mély barátság, mint amilyen mély a titok, amelyet May őriz a szívében a Titanic katasztrófájának napja után...
A regényben megelevenedik a 20. század elejének zsongó Amerikája és békés Angliája, a feltámadó női polgárjogi mozgalmak, valamint az első és a második világháború történései. A lenyűgöző háttér előtt olyan asszonyok sorsa rajzolódik ki, akik a legnagyobb személyes tragédiák után is képesek talpra állni.

Nicole Jordan – Őrzőangyal
Nicole Jordan fan vagyok. Mindegyik könyvét olvastam már, amik eddig megjelentek. A könyvmolyságom kezdetén az ő könyvei is hozzásegítettek, hogy kialakuljon az olvasási függőség. A fülszöveg alapján ígéretes könyvnek ígérkezik. Nem a megszokott történet és végre kiszabadulunk London világából is. Hála az égnek, a ronda sárga feliratot kicserélték fehérre. Így legalább kinéz valahogyan.

11.26.
Káprázatos regényében Nicole Jordan egy perzselő szenvedélyekkel teli, lélegzetelállítóan szép szerelem történetével ajándékozza meg hűséges olvasóit.
Amellett, hogy Max Leighton kitűnő parancsnok, nagy kísértés minden nő számára. Amikor váratlanul megjelenik Cyrene szigetén – amely az Édenkerthez hasonlatos – az ott élő Caro Evers mindent elkövet, hogy enyhítse az őrnagy háború okozta lelki sebeit. Ám miután a lány egy varázslatos éjszakát tölt a férfi karjaiban, rádöbben: Max akár egyetlen érintésével is fel tudja korbácsolni az érzékeit.
Leighton bájos őrangyalának tartja a lányt, és bár útjaik elválnak egymásétól, képtelen elfelejteni őt. Miután a férfi megelégeli a londoni felső tízezer életének talmi csillogását, visszatér Cyrene szigetére, hogy megkeresse az álmaiban kísértő lányt…
Ám ekkor megtudja, hogy Caro nem csupán az elesettek gyámolítója, de harcos is: egy olyan titkos társaságának tagja, amely arra esküdött fel, hogy Európa-szerte szembeszáll a zsarnoksággal.
Caro attól fél, hogy képtelen lesz ellenállni Max vonzerejének, ezért megfogadja, úrrá lesz lángoló érzelmein. A titkos társaság missziójában Max is szerepet vállal, s egyre messzebb kerülnek Cyrene napsütötte partjaitól. Veszélyesebbnél veszélyesebb kalandokba sodródnak, míg végül sikerül Caro barátnőjét kimenteniük egy berber törzsfőnök fogságából. Az együtt átélt megpróbáltatások során szerelmük egyre jobban elmélyül, de ezt egyikük sem meri bevallani…

Fábián Janka – Adél és Alíz
Fábián Janka az egyik olyan magyar író, akitől olvasok. Ha így belegondolok talán az egyedüli magyar író. Huh. Lehet, ezt a hiányosságomat pótolni kellene. Sürgősen. Még én is szégyennek tartom, hogy nem veszek több magyar irodalmat a kezembe. A bookline szerint megjelenni csak 2013 májusában fog, az Ulpius honlapja szerint még idén novemberben. Akkor most kinek higgyek?

11.30.
Bubifrizura, charleston-ruha, dübörgő jazz, a háttérben pedig a bethleni konszolidáció, majd a gazdasági világválság.
Egy barátság, ami sokkal több és kevesebb is annál.
Egy régi gyilkosság és egy szerelem, ami újabb szerelmeket és gyűlöletet szül.
Fábián Janka legújabb nosztalgikus regénye, ezúttal a mindent felforgató 1920-as évekből.










Lora Leigh – Buja éjszakák
Az első rész nem igazán nyerte el a tetszésemet, de azért bepróbálkozok még a folytatással. Remélem Dawg története jobb lesz. A Buja fiúkban már olvashattunk utalásokat erre a könyvre vonatkozóan, ami nem kicsit felkeltette a figyelmemet. Szeretnék nem csalódni és sokkal jobb könyvet olvasni, mint Rowdy története.

11.30.
James „Dawg” Mackay évek óta veszettül sóvárog a bájos Crista Jansen után. Pont annyira, amennyire a lány menekül előle – és az elől a veszélyes vonzalom elől, ami villámként járja át minden porcikáját. Csakhogy immár nincs többé menekvés Cristának, mert Dawg kitervelt valamit. Valami alávalót. És meglehetősen erotikusat.
A zsarolás csúnya dolog, de Dawg meg fogja tenni, ha ez kell ahhoz, hogy Crista oda kerüljön, ahova ő akarja. Kéjvágya túl nagy és heves ahhoz, hogy ne így legyen. Mindeközben észre sem veszi, hogy Crista is kívánja. Azt is jól tudja, hogy mire készül, és hogy mi mindenre kapható. Nem véletlenül kapta becenevét. És mielőtt még a nap újra felkel Crista meg is fogja dolgoztatni érte.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes