Jennifer Ashley - Lady Isabella botrányos házassága

Eredeti cím: Lady Isabella's
Scandalous Marriage
Kiadó: Kossuth, 2013
Oldalszám: 352
Ár: 1390 / 1990 Ft
puha- / keménykötés
Mackenzie fivérek #2

Hat évvel korábban a fiatal Lady Isabella Scranton megbotránkoztatta Londont: megszökött a szélhámos Lord Mac Macknzie-vel. Három éven át tartó szenvedélyes és viharos házasságuk után Isabella újra felhívta magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy elhagyta férjét.
Mac azóta megváltozott, jó útra tért. Csak Isabellára tud gondolni, vissza akarja szerezni őt. Bármint megtenne azért, hogy újra otthonába és ágyába édesgethesse. A nő ellenáll neki, abba azonban beleegyezik, hogy modellt álljon a férfi erotikus festményéhez. Ahogy meztelenül pózol, ráébred, hogy teste csak a férjét kívánja, édes ölelését, amely semmihez nem hasonlítható. Mac pedig eltökélt, hogy bebizonyítsa Isabellának, megjavult, és a külön töltött éve csak felerősítették vágyait.
Amikor az elvetemült bűnöző Mac festményeit hamisítja, és Isabella maga is veszélybe kerül, Mac minden erejével védelmezi független és büszke feleségét. Megfogada, hogy soha nem hagyja el, akár akarja, akár nem…

Én annyira, de annyira vártam már ezt a könyvet. Mivel az első rész nagyon tetszett, ezért kétségem sem volt afelől, hogy a második rész is nagyon várós lesz. Mindig úgy vagyok a könyvekkel, hogyha nagyon-nagyon várok egyet, a végén mindig csalódás lesz. Túl sokat képzelek bele és nem azt kapom, amit szerettem volna. Viszont a Lady Isabella botrányos házassága botrányosan jóra sikeredett. Egyáltalán nem csalódtam benne, sőt!

A könyv Roland „Mac” Mackenzie és Isabella Scranton történetét meséli el. Már az első könyvben kaptunk egy adag információt velük kapcsolatban, éppen eleget ahhoz, hogy felkeltse a kíváncsiságunkat.

Hat évvel korábban, az akkor elsőbálozó Isabella Scranton, első pillantásra beleszeret a hírhedt Mac Mackenziebe, aki hívatlanul, egy fogadás miatt, toppan be a lány báljára. Nemcsak a lány esik szerelembe, de Macet is rabul ejti a lány már az első percben. Másfél óra udvarolás után elszöknek, hogy összeházasodjanak. Ezzel pedig az év legnagyobb botrányát okozták. Három év múltán Isabella elhagyta a férjét, hogy kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet élhessen, mivel alkoholista férje felemésztette az összes energiáját. A szétválás pedig már a második botrány a kettejük kapcsolatában. Miután a felesége elhagyta, Mac Mackenzie is belátta, nem folytathatja azt a léhűtő életmódot, melyet eddig élt. Ráadásul a feleségét is szeretné visszakapni. Hosszú időnek kell eltelnie, hogy megváltozzon, de a szeretett nőért bármire hajlandó lenne.

Isabella. Három évvel korábban elhagyta Macet, mivel már nem bírt a férfival együtt élni. Hatalmas sorscsapás érte mind a kettőjüket, melyet képtelenek feldolgozni egymás társaságában. Nagyszerű személyisége van, egy erős nő, aki a rosszul sikerült házassága után mindennél fontosabbnak tartja a függetlenségét. Már az első kötetben megkedveltem, de itt bizonyította, hogy ne csak kedveljem a személyét, hanem szeressem is. Persze azért néha jól megráztam volna, hogy térj már észhez, itt van egy férfi, aki halálosan szeret, de te mégsem vagy képes elfogadni őt. Meg lehetett érteni az ő indokait is. Még mindig szereti Macet, annak ellenére, hogy a férfi a múltban sokszor megbántotta. Ezért sem akar visszatérni oda, ahol annak idején abbahagyták, fél, hogy Mac újra bántani fogja és megint összetöri a szívét.

Mac. Imádom ezt a férfit! 15 évesen azért kezdett el festeni, hogy bosszantsa az édesapját, de idővel kiderült, hogy jó benne, lassan pedig a szenvedélyévé vált. Soha nem adja el a műveit, mivel számára nem bír értékkel a képekért kapott fizetség. Inkább a saját szórakozásából fest, a képeit pedig elajándékozza. Mióta Isabella elhagyta nem volt képes egy valamire való képet festeni. Leszokott az alkoholról, a régi „barátait” elfelejtette, jó útra tért, mert vissza akarja kapni Isabellát. Miután a nő újra betoppan az életébe, úgy tűnik a művészete is visszatért. Újra képes alkotni. Halálosan szerelmes Isabellába, mindent megtenne azért, hogy a nőt újra az életében és az ágyában tudhassa. Mac komoly fejlődésen megy keresztül, míg a végére felbukkan az igazi Mac Mackenzie.

Kettejük között, már az „első” találkozástól kezdve forrt a levegő. Isabella már nem egy éretlen és tudatlan kis csitri, tisztában van a vonzerejével és azzal, hogy milyen hatást gyakorol Macre. Mac mindig is remek szerető volt. Mivel mind a ketten tapasztaltak szexuális téren, kétségtelen, hogy forró és igazán lepedővirtuóz jelenteknek lehetünk tanúi. Nemcsak az ágyban, hanem a mindennapi életben is. Szócsatáik élettel és célzásokkal vannak tele. Valódi háborút vívnak egymással.

‒ Érdekes, egyszersmind kissé bántó, hogy a kettőnk kapcsolatát háborúként jellemzed – jegyezte meg.
‒ Szerintem találó metafora. A bálterem csatatér, a tánc az ütközet, és a te fegyvered az a frivol, csábítóan testre simuló estélyi ruha. (…)
‒ Akkor hát a te másik fegyvered: addig táncoltatni engem, amíg bele nem fájdul a lábam – állapította meg Isabella. – És a skót szoknya.
Mac nagyott nézett. – A skót szoknya?
‒ Kifejezettem jól áll neked.
A férfi szeme megrebbent. – Igaz, emlékszem, Mindig tetszett neked a lábam. Valamint más egyéb testrészeim is. A rossz nyelvek szerint a skót férfiak semmit nem viselnek a szoknyájuk alatt.

– Billiárd. Hm. – Mac arca töprengő kifejezést öltött. – Szívesen biliárdoznék egyet, ha jó partnert találnék hozzá. – Megfogta Isabella kezét, és a szűk glaszékesztyűn át mintát rajzolt a tenyerébe. – Érdekes fogadásokról is lehet szó. Nem beszélve pikáns célzásokról, amelyeket a lökések, dákók, golyók, és lyukak kapcsán tehetnénk.
Isabella elrántotta a kezét. – Látom magadat remekül elszórakoztatod.

Feltűnt ám a Mackenzie család többi tagja is. Beth az ez első babáját várja, Ian pedig féltőn vigyázz asszonyára. Hart hozza a megszokott fensőbbséges formáját, egy kicsit jobban megismerhetjük Cameront is, aki elég szokatlan nevelési nézeteket vall. Ő lesz a következő rész főszereplője. Imádtam azokat a részeket, amikor együtt volt az egész család. Olyan meleg, szeretetteljes hangulatot árasztott, hogy én is szívesen lettem volna ilyenkor a család tagja. Annak ellenére is, hogy a Mackenzie fivérek hajlamosak beleütni az orrukat egymás dolgaiba. Olyan aranyosak!

Szerelmeseink egymásra találása kapott egy háttértörténet is. Isabella egy csalóra bukkan, aki hamisítja Mac képeit. Ezt pedig ürügyül használja fel, hogy újra láthassa a férfit. Még hajlandó kisegíteni egy fogadásban is a férfit azzal, hogy meztelenül pózol neki. Eleinte Mac egyáltalán nem veszi komolyan ezt a titokzatos hamisítót, de miután rágyújtják a házát, komoly lépésre szánja el magát. Isabella élete is veszélybe kerül, a férfi pedig hamarosan szembe találja magát a csalóval. A cselekménynek ezt a vonalát egyáltalán nem találtam szükségszerűnek. Nagyon nem is kötött le, töltelék szerepe volt. Mégis, ezek az események gyorsították fel Isabella és Mac egymásra találását, de úgy gondolom a hamisító nélkül is egymásra találtak volna, de valószínűleg hosszabb idő alatt.

A mellékszál nem, de a romantika-erotika annál inkább átjött. Nagyon lehetett érezni a kettejük közti kémiát. Lassan indultak be a történések, lassan is építették fel újra a kapcsolatukat, de szükséges volt ez az idő, hogy kialakuljon a bizalom mind a kettőjük részéről. Bizton állíthatom, hogy új kedvenc írónőt köszönhetek! Az első könyv még nem vett le teljesen a lábamról, de a második már igen! Biztos vevő vagyok az írónő további köteteire is!

A könyvet köszönöm a Kossuth kiadónak!


U.i.: Már több helyen felmerült kérdésként, hogy miért lehet a könyváruházakban csak egy hónap elteltével rendelni a könyveket. Míg az újságárusoknál már sokkal hamarabb meg lehet vásárolni őket! Erre a kérdésemre választ is kaptam. Mivel az újságosoknál megjelenő könyvek olcsóbbak és puha kötésűek, míg a később megjelenők már egy kicsivel drágábbak, viszont keménykötésűek. Így mindenki választhat: ki melyiket szereti jobban.

U.i.2: Előkészületben a folytatás is, Lord Cameron bűnei címmel.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes