Jessica Bird - Egy felejthetetlen hölgy

Eredeti cím: An Unforgettable Lady
Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Oldalszám: 414
Ár: 3999 Ft
puhakötés
Egy felejthetetlen hölgy #1

Eléggé kétkedve fogadtam a hírt, miszerint az Ulpius-ház kiadó idén négy kötetet fog megjelentetni a J.R. Ward néven elhíresült írónő korábbi munkái közül. Na nem a kiadóval szemben voltak kételyeim, hanem magával a könyvekkel kapcsolatban. Vajon milyen regényeket írhatott még a Fekete Tőr Testvériség előtt? tettem fel magamnak a kérdést. Egyrészről elég erősen dolgozott bennem a kíváncsiság, másrészről pedig féltem, hogy olvashatatlan, kiforratlan lesz a regény. Szerencsére pozitívan csalódtam és a vártnál sokkal többet kaptam.

Grace Hall, az előkelő társaság szépséges tagja, a vagyona miatt egy őrült célpontjává válik. A gyilkos Manhattan legbefolyásosabb nőit öldösi. Grace új testőre, John Smith, egy kompromisszumokat nem ismerő, kemény férfi, a legkevésbé sem szeretne beköltözni Grace-hez a tetőtéri luxuslakásba, de nem tud nemet mondani neki. Miközben közli a szabályokat új ügyfelével, dühös szikrák pattognak közöttük, és lángra lobban a vágy. Az éjszakák lassan egyre forróbbakká válnak, a gyilkos egyre nagyobb veszélyt jelent, így Grace-nek és Smithnek választania kell: a szabályokat követik, vagy a szívük parancsát.

Grace. Édesapja egy hónappal korábbi halála után megörökli a Hall Alapítvány vezetői pozícióját. Az igazgatótanács részéről folyamatos támadásoknak van kitéve, melyek idővel felőrölik a maradék energiáját is. Ezért is reagál érzékenyebben a vártnál a barátnői halálhírére, de nem hagyja, hogy bárki is gyengének lássa őt. Egy kis rábeszélés és néhány félelemmel teli éjszaka után, testőrt fogad. Ekkor találkozik John Smith-szel. Kezdetben egyáltalán nem találtam szimpatikusnak Grace személyét, de a történet előrehaladtával ő is kibújik a gubójából, mint a pillangók. Bizonyítja, hogy egyáltalán nem olyan sznob jégkirálynő, mint ahogy a szóbeszéd tartja. Folyamatosan küzd, hogy kitörjön a ketrecéből, amibe a szülei kényszerítették. Elege van az irányító férfiakból. Az életében először végre ő akar dönteni a sorsáról. Ezért is veszi nehezen John szabályait, melyek a biztonságát garantálják.

John. A Titkos Megfigyelés Kft. alapítója. Foglalkozását tekintve személyibiztonság-specialista. Első benyomásra azt állapíthatjuk meg róla, hogy magányos farkasként éli az életét. Sikerült elmenekülni a borzalmas gyermekkorától, úgy hogy belépett a hadseregbe. Miután letöltötte az idejét, saját vállalkozásba kezdett. Ekkor született meg John Smith, a család, barátok és otthon nélküli szellem, aki állítja magáról, hogy képtelen a mélyebb érzelmekre. Grace az első pillanattól fogva olyan hatással van rá, mint eddig még senki. De John tudja, hogy a kapcsolatuk halálra van ítélve, mielőtt akár valami elkezdődhetett volna. A múltja soha nem fogja hagyni, hogy ők ketten valaha is boldogok lehessenek, ha úgy döntene, hogy a munka végeztével a nővel marad. Ezért ahogy egyre jobban belebonyolódik a dologba érzelmileg is, annál nehezebb lesz továbblépnie.

Kettejük kapcsolatát legfőképpen a konfliktusok alkotják. A feszültség pedig idővel átcsap szexuális frusztráltsággá. Ezen képtelenek segíteni, mivel mind a ketten makacsul kitartanak a kezdeti megállapodásuk mellett, mely szerint szigorúan üzleti kapcsolat lehet csak közöttük. Azért persze vannak megingások, mikor ki részéről. Hol John, hol Grace hajlik arra, hogy együtt töltsék az éjszakát. Ilyenkor a másik mindig kézzel-lábbal hadakozik az idővel elkerülhetetlen ellen. Jóval túllépünk a könyv felén, amikor is szereplőink vágya végre beteljesedik. Vagyis mind a ketten egyszerre akarnak ágyba bújni! Végre! Tetszett ideig-óráig a John és Grace között zajló huzavona, de egy idő után már azt vártam, hogy végre essünk túl rajta, mert már engem is frusztrált a dolog. Mikor pedig megtörténik, Jessica Bird bizonyítja, hogy miért is szeretjük őt annyira.

Gondolhatnánk, hogy majd Grace lesz az, aki tiltakozik a kapcsolatuk ellen, mivel férjnél van (Igen, férjnél van!), de John az, aki még magának sem meri bevallani az érzéseit. A belső vívódások, amiket magával folytat, igazán kellemes szórakozást nyújtanak, főleg mikor elkezdi felsorolni az együttalvás előnyeit, majd hátrányait. Ilyen alkalmakkor ismerhetjük meg a valódi John Smith-t.

Az előbb említett huzavona mellett szomorúan tapasztaltam, hogy a krimi szálat eléggé elhanyagolta az írónő. Az első néhány fejezetben szépen fel lett vezetve egy potenciált magában rejtő gyilkosságsorozat, de sajnos szinte alig foglalkozott vele a jövőben, néhány oldalt leszámítva. Ráadásul a gyilkos személye is nagyon átlátszóra sikerült, mivel kezdetektől fogva lehetett sejteni, hogy ki az elkövető. Nálam legalábbis az első volt a gyanúsítottak listáján. Mivel a főszereplők életére, érzelmeire volt helyezve a hangsúly, ezért ha valaki Karen Rose műveihez hasonlót vár, akkor sajnos csalódni fog. Inkább a romantikus regény, mint a romantikus krimi kategóriájába sorolnám.

Összességében jó kis regény volt ez, sokkal jobb, mint vártam. Erotikával, szexualitással túlfűtött, de érzelmekben gazdag könyvet vehettem a kezembe. És még cselekménye is volt! Olvasás közben sokszor volt olyan érzésem, hogy bizonyos tulajdonságokkal már találkoztam az írónő másik sorozatában is. A szereplőket ilyenkor mindig tudtam azonosítani a Fekete Tőr Testvériség egy-egy szereplőjével. Mivel az Éjsötét szerető és az Egy felejthetetlen hölgy angol megjelenése között kevesebb, mint egy év különbség van, ezért nagyon hajlom arra a gondolatra, hogy John és Grace személyében néhány jövőbeni vámpírharcost ismerhetünk meg. Az írás, stílusát tekintve a kezdeti FTT kötetekre hasonlít. Bemutatkoztak a folytatás, Egy ellenállhatatlan agglegény, főszereplői is. Nem szeretném részletezni, hogy kik is ők és milyen kapocs van az első rész szereplőivel, mivel akkor lelőném a rész legnagyobb csattanóját. Azért remélem találkozhatunk még Grace és John párosával, és olvashatunk arról, hogyan oldják meg a múltból fakadó problémáikat. Várom a folytatást, én biztos vevő vagyok rá!

A könyvet köszönöm az Ulpius-ház kiadónak!


Share:
MarinaPilla írta...

Pontosan így éreztem én is ezzel a könyvvel kapcsolatban ;)

katica írta...

Örülök, hogy tetszett! Gondolom a folytatásra is kíváncsi vagy?

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes