Várható megjelenések (13)

Fábián Janka – Adél és Alíz
Hétfőtől kapható a könyvesboltokban is, nemcsak az Ulpius-ház boltjaiban, Fábián Janka legújabb könyve, melyet még tavalyra ígért a kiadó. Mivel az írónőnek nem sikerült elkészülnie a könyvvel, így a megjelenés is halasztva lett. Vége a várakozásnak és holnaptól már mi is olvashatjuk. Fábián Janka számomra az a magyar írónő, akinek a könyveit imádom, mert olyan korszakokat mutat be, melyek iránt mindig is érdeklődtem a nagyszülők és dédnagyszülők elbeszélései miatt.

04.15.
Fábián Janka legújabb nosztalgikus regényében két barátnő viharos érzelmekkel és ellentmondásokkal teli kapcsolata áll a középpontban. A különböző társadalmi és családi háttérrel rendelkező lányok, a bájos, szelíd Aliz, mindenki kedvence és az éles eszű, éles nyelvű, ármánykodástól sem visszariadó Adél, egy bentlakásos iskolában válnak elválaszthatatlan barátnőkké, és nem is sejtik, hogy a sorsuk még akkor is egymásba fonódik majd, amikor ezt már egyáltalán nem akarják.
Bonyolult szerelmi háromszögek és csalódások tarkította fordulatos történetüket egy régi gyilkosság árnyékolja be, és a háttérben most is ott húzódnak a kor történelmi eseményei: a Kommün végnapjai, a húszas évek konszolidációja, a frankhamisítási botrány, a gazdasági világválság. Ahogyan azt a szerzőtől már megszokhattuk, könyvében itt-ott valós történelmi figurák is feltűnnek, ám csupán mellékszereplőként.
A befejezés természetesen tartogat meglepetéseket, de a regény végkicsengése a szereplőket ért veszteségek és a tragédiák ellenére is életigenlő. Azt üzeni, hogy a legsúlyosabb helyzetből is létezik kiút.
A nagy sikerű Emma-trilógia, Az angyalos ház, a Virágszál, a Lotti öröksége és A német lány című romantikus történelmi regények népszerű írónője a múlt század húszas-harmincas éveinek Magyarországát eleveníti meg hitelesen, színesen és érzékletesen.

J. Kenner – Forró rabság
Újabb erotikus-romantikus könyv. Újabb trilógia. Tudom, kezd soknak tűnni, hogy a piacon ennyi ponyva megtalálható már ebből a kategóriából, de úgy látszik erre van kereset. Valljuk be, azért igenis szeretünk ilyen könyveket olvasni. Kiélhetjük a titkos fantáziáinkat, vagy csak beleszerelmesedhetünk egy újabb fiktív személybe. A lényeg, hogy szórakoztatnak! A fülszöveg ígéretesnek hangzik, lehet hogy újabb sikerregény születik?

04.18.
Egy férfi, aki mások szenvedélyével játszik...
Egy nő, aki belemegy a játékba, de nagy árat kér érte...
Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani.
Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét.
Milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő?
És milyen démonok üldözök Starkot?
Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot?









Rachel Vincent – Pride – Falka
Kétségtelen, hogy szeretem Rachel Vincent írásait. Eddig csak eme sorozatához volt szerencsém, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Az eddig olvasott két könyve nem okozott csalódást, bízom benne, hogy a harmadik kötet sem fog. Aki olvassa, vagy olvasta a sorozatot, annak nem kell mondanom, hogy a második rész vége garantálta, hogy a folytatásra is vevő legyek! Megjelenés április 18.-án!

04.18.
NAGYON REMÉLEM, HOGY A MACSKÁKNAK TÉNYLEG KILENC ÉLETE VAN
Eljárás alatt állok, a tét az életem. Tévesen, de azzal vádolnak, hogy megfertőztem egykori ember barátomat, majd megöltem, hogy eltüntessem a bizonyítékot. Embert megfertőzni a három főbenjáró bűn egyike. A másik kettő a gyilkosság, és a titkaink kifecsegése.
Háromból kettő. Nekem végem.
És ráadásul a hegyekben egy vad kóbor garázdálkodik: egy riadt, tizenéves nőstény macskát kerget. Nekünk kell először megtalálnunk, mielőtt a nyakunkra hozza az embereket. A szerelmem, Marc segítségével, úgy hiszem, meg tudom menteni a sebezhető lányt a nagyratörő kóbortól, és a Területek Tanácsának játszmáitól is.
Amennyiben a saját peremet túlélem…




Kate Furnivall – Árnyak a Níluson
Nemrégiben volt szerencsém az írónő egyik regényéhez, a Szentpétervár ékköve című könyvéhez. Korábban már olvastam A vörös sál címűt is, de a Szentpétervár ékköve rakta fel az i-re a pontot. Büszkén állíthatom, hogy Kate Furnivall eddig megjelent összes regénye a birtokomban van, ezért nem kétséges, hogy a legújabb is idővel a polcomon fog landolni. A szerző garantálja a szórakozást, a kikapcsolódást és a történelemben gazdag élményeket. Ha hasonlítanom kellene egy magyar szerzőhöz, akkor Fábián Jankát választanám. Míg Furnivall a történelmi Oroszországról, addíg Janka a történelmi Magyarország idejében szövi a történeteit.

04.18.
Megtalálom. Bármibe kerül is.
Jessica Kenton az éjszaka közepén kisöccse rémült sikolyára ébred, s mikor másnap reggel nem találja őt a szobájában, csak annyit mondanak a szülei róla, hogy elment. Soha többé nem beszélnek róla.
Húsz évvel később, Jessie-t ugyanaz a rémálom gyötri. Valójában sosem heverte ki, hogy gyerekkorában elszakították imádott öccsétől… és most eltűnik másik testvére is, a régészettel és egyiptológiával foglalkozó Timothy. Jessie elhatározza, hogy ezúttal akár élete kockáztatásával is megtalálja a testvérét.
Tim misztikus, mások számára megfejthetetlen nyomokat hagy nővérének, melyek a gyönyörű és lázongó Egyiptom veszedelmes sikátoraiba és sivatagába vezetnek. Szerencsére Sir Montague Chamford, az elszegényedett arisztokrata felajánlja a segítségét a szorult helyzetben lévő lánynak.
Kairó és Luxor árnyas utcáin, s a sivatag engesztelhetetlen pusztaságában azonban a bosszú is lecsapni készül rájuk.

Loretta Chase – Az utolsó pokolfajzat
Az egyik legjobban várt megjelenés áprilisban. A sorozat első három része, már tavaly nyáron megjelent a Gabo kiadó gondozásában. Reménykedtem benne, hogy a negyedik rész is meg fog jelenni még 2012 folyamán, sajnos nem így történt. Áprilisban viszont eljött a megjelenés ideje és végre megismerhetjük Vere Mallory történetét is, aki néhány mondat erejéig kapott csak szerepet a harmadik részben.

04.24.
Két erős akarat vad összeütközése…
Vere Mallorynak, Ainswood hercegének mindene megvan: nemes, gazdag, őrülten jóképű… és úgy tűnik, el van szánva rá, hogy mindezt eldobja. Rossz hírű, nemtörődöm és vad; az utolsó Mallory-ördögfajzat vakon rohan a pusztulásba… egészen addig, amíg egy észvesztően gyönyörű, szőke amazon le nem veri a lábáról… szó szerint.
Tüzes szenvedély…
Lydia Grenville arra tette fel az életét, hogy megvédje London elesettjeit. Az olyan züllött nemesurak, mint Ainswood, csak a probléma részét jelentik, nem a megoldást. Szeretné, ha a férfi elhordaná az útból a nagydarab, remekbeszabott testét, hogy ő tovább folytathassa a munkáját. A gond csak az, hogy Ainswood ugyanúgy nem tud ellenállni a kihívásnak, különösen, ha az egy nő alakjában jelentkezik, mint ahogy a bajoknak sem, amelyeket a lány mintha vonzana. Ha sikerül baj nélkül kikerülniük az egymással vívott harcból… talán túlélik az igazi veszedelmet is, amely mindenkit fenyeget, aki kedves nekik.

Nalini Singh – Szabadulás
Ezt a könyvet nem szeretném nagyon ragozni. Elég, ha annyit mondok: NALINI SINGH. Az írónő neve garantált szórakozást nyújt. Ráadásul végre a magyar kiadás is eljutott idáig, ami szerintem az egyik leginkább várt darabja a sorozatnak, Hawke könyve után (Remélem, hamar eljutunk odáig, és nem kell még éveket várni rá!).

04.24.
Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut.
Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.





Katee Robert – Rossz ágy, jó pasi
Bevallom, olvastam már olyan könyvet, melynek hasonló volt a felállása. Ez pedig Virna DePaul könyve volt, mely idén fog megjelenni magyarul is. Angolul sikerült a magamévá tennem, és mivel nagyon tetszett, ezért várom Katee Robert könyvét is. Ami kimondottan az előnyére válhat, annak ellenére, hogy trilógia, az hogy a könyvet önálló regényként is olvashatjuk, mivel mind a három kötetnek más főszereplői vannak. Reméljük, még a hónapban megjelenik!

április
Elle Walser pedáns és hozzáértő művészeti koordinátor, ám a csábítás nem az erőssége. Már hónapok óta próbálja meghódítani a főnökét, de hiába. Ráadásul az anyja állandóan össze akarja boronálni mindenféle „jó partival”. Elle kétségbeesésében briliánsnak ígérkező tervet kovácsol: vásárol néhány dögös fehérneműt, és bemászik a főnöke ágyába. A számításába azonban hiba csúszik… véletlenül egy szexi idegent csábít el.
Az éjszaka császárának, Gabe Schultznak nem sok hiányzott, hogy élete legjobb szexuális élményében legyen része. Milyen kár, hogy az izgalmas, forróvérű szőke összetévesztette Gabe-et a bátyjával, és lelépett, mielőtt befejezhették volna, amit elkezdtek. Bár a nő sznobériája igencsak lehangolta, Gabe nem az a fickó, aki feladja, ha valamit el akar érni. És ő Elle-t akarja. A kérdés csak az: van-e esélye rá?




Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes