Várható megjelenések (15)

Jennifer Blake – A grácia bűvöletében
A három grácia trilógia nyitókötete teljesen elvarázsolt, ezért már akkor biztos voltam abban, ha megjelenik a második rész, azonnal lecsapok majd rá. Az I.P.C. kiadónak van egy olyan rossz szokása, hogy a várható megjelenéseikről nem lehet tudni semmit. Mindig néhány héttel a megjelenés előtt kerülnek fel a www.konyvtunder.hu oldalra. Gondolhatjátok mekkora meglepetésként ért a hír, miszerint Jennifer Blake könyve már április közepén a könyvesboltokba kerül.

05.14.
MEGJELENT!
EGYIKE A HÁROM ELÁTKOZOTT GRAYDONI GRÁCIÁNAK: HA NEM SZERELEMBŐL MEGY FÉRJHEZ, JEGYESÉRE LESÚJT A HALÁL
Lady Catherine Miltonra, amikor lemarad a társaságtól egy vadászaton, haramiák támadnak rá. Ross Dunbar, a bősz skót siet a segítségére. A fiatalember VII. Henrik vendégeként – voltaképpen túszaként – tartózkodik az angol udvarban: a király így akarja biztosítani, hogy Ross atyja felhagyjon kedvenc időtöltésével, a határ menti fosztogatással és portyázással.
Noha a haramiákat együttes erővel sikerül megfutamítaniuk, a fiatalok kénytelenek az éjszakát kettesben tölteni az erdőben. A szokások és az illem megkövetelné, hogy azonnal összeházasodjanak, ám erre egyikük sem hajlandó. Cate, nehogy beteljesedjék az átok, inkább vállalja, hogy folt esik a becsületén, Ross pedig családja és népe elleni árulásnak érezné, ha angol nőt venne feleségül.
Henrik utasításának azonban nem szegülhetnek ellen. Amikor híre jön, hogy ír és német csapatok támogatásával egy trónkövetelő partra szállt Angliában, a király oltár elé parancsolja a párt, Rossnak nászajándékul birtokokat adományoz a skót határ mentén, hogy ott készüljön fel a védekezésre.
Úgy tűnik, Ross sorsa elrendeltetett: ha nem az átok végez vele, akkor az ellenség kardja – egy olyan háborúban, amelyet nem is érez magáénak.

Marina Fiorato – A Mandulaliget Madonnája
Marina Fiorato – más írók mellett – az a szerző, akinek a könyveit mindig türelmetlenül várom. Az új könyvével teljes lesz a magyar kiadás, mivel az írónő következő könyve angolul, idén novemberben érkezik, a fordításra pedig még várni kell. Addig is itt A Mandulaliget Madonnája. A borítóval nem vagyok 100%-ban kibékülve, de láttam már sokkal rosszabbakat is.

05.22.
Bernardino Luinit, Leonardo da Vinci kedvenc tanítványát a lombárd hegyek közé rendelik vallási tárgyú freskók megfestésére. A szeme megakad a gyönyörű Simonetta di Saronnón, a fiatal nemesasszonyon, akinek a férje elesett a csatában.
Bernardinót annyira magával ragadja a szépséges és bánatos özvegy, hogy mindenképpen le akarja festeni, róla mintázza a Madonnát a saronnói templom csodálatos freskóihoz. A modell és a festő egymásba szeretnek, Simonetta pedig saját mesterművével viszonozza Luini zseniális alkotását: a mandulái felhasználásával elkészíti a szerelme számára a híres likőrt, az Amaretto di Saronnót.
Ki a titokzatos aranykezű zsidó? Milyen szerepet játszik a fiatal, néma katona Simonetta végzetében? Marina Fiorato zseniális regénye csodálatos kirándulásra visz minket meghökkentő végállomással.
Sylvain Reynard – Pokoli erény
Sylvain Reynard könyvével már elég hosszú ideje szemezgettem, amikor is megakadt a szemem egy fórum hozzászóláson, hogy a jogokat a Pioneer Books kiadó vette meg. Szívesen olvasok angolul is, de magyarul mégiscsak jobb. Így maradt a várakozás. A könyv már néhány napja rendelhető a nagyobb könyves webáruházakban.

05.21.
MEGJELENT!
Gabriel Emerson professzor nappal Danténak, éjszaka pedig a csábítás művészetének a specialistája. Mivel biztos benne, hogy már elnyerte a helyét a Pokol alsóbb bugyraiban, régen lemondott a megváltásról, s értelmetlennek találja, hogy megfossza magát az élet örömteli bűneitől. És hogy minden vágyát kielégítse, beveti közismerten jó megjelenését és kifinomult csáberejét. Ám amikor a hallgatói között feltűnik az okos, csinos és ártatlan Julia Mitchell, akinek fájdalmasan ismerős angyalszemei vannak, minden korábbi cinikus meggyőződése megkérdőjeleződik. A lány titokzatos bája, visszahúzódó szépsége és veleszületett jósága a végletekig bosszantja a férfi öntelt énjét, ugyanakkor mérhetetlen vonzalmat is ébreszt benne. Pedig jól tudja, hogy számára Julia tiltott gyümölcs. A lány iránti vonzódása és kettejük rejtélyes kapcsolata azonban nemcsak a karrierjét veszélyezteti, hanem olyan útra tereli, ahol elkerülhetetlen a múlt és a jelen összecsapása.Az Ulpius-ház is készül a friss megjelenésekkel. Lainey Reese könyve már 16.-án megjelent. Nem vagyok híve a hármas vagy többes felállásoknak, de a fülszöveg alapján ez a könyv jónak ígérkezik. Érkezik még J.R. Ward könyve is, melyet Jessica Bird néven publikált. Ha van olyan jó, mint az Egy felejthetetlen hölgy, akkor mindenféleképpen akarom a könyvespolcomon látni. Van egy olyan érzésem, hogy jó lesz! Karen Rose is új könyvvel jelentkezik, legalábbis a könyves webáruházak szerint. Imádom az írónő regényeit! Remekül kombinálja a krimit a romantikával, a kettő együtt pedig verhetetlen párost alkot. Raine Miller sorozata is folytatódik, jön az All in. Angolul volt már szerencsém a könyvhöz és állíthatom, hogy sokkal jobb, mint a Meztelenül. Hogy pontos véleményt tudjak mondani, olvasnom kell magyarul is. Leszögezném, hogy egyik könyvnek a megjelenése sem került még megerősítésre a kiadó részéről! Previous
Next Post »