Candace Camp - Szerelem a gyanú árnyékában

Eredeti cím: Swept Away
Kiadó: Harlequin, 2013
Ár: 2,99 €
e-book
A Harlequin kiadó 2012-ben kezdte el könyveinek e-könyv megjelentetését. Nemcsak a friss megjelenésekből, hanem a már korábbi megjelent Arany Széphistória kötetekből is válogathatunk az amazon.de weboldalon, ha a keresőbe beírjuk a Harlequin Magyaország Kft. szavakat. A régi könyvek új, modern borítót is kaptak. Ezért is akadt meg a szemem a könyvön, meg nem utolsó sorban szeretem az Arany Széphistória történeteit.

A szép és forrófejű Julia elhatározza, hogy tisztára mossa fivére emlékét, aki az általános vélekedés szerint öngyilkos lett, mert sikkasztással vádolták meg. A lány merész tervet eszel ki, hogy vallomásra kényszerítse a gőgös Lord Stonehavent. Azt akarja, hogy Stonehaven ismerje be, ő tulajdonította el a pénzt, és felelős egykori barátja tragédiájáért. Julia először erőszakos eszközöket alkalmaz, majd a csábítás különféle fogásaival próbálkozik, de nem jár sikerrel. Végül ő maga esik rabul, amikor végzetesen beleszeret gyűlölt ellenségébe. A lord pedig visszaadja neki a kölcsönt: foglyul ejti, és megkötözve magával viszi. Útközben, amikor egy fogadóban éjszakáznak, ismerősök lepik meg őket…

Julia Armiger testvére, Shelby öngyilkosságot követett el. A legjobb barátai és a londoni társaság is bűnösnek tartja a rábízott letét eltulajdonításában/elsikkasztásában. Egyedül a testvére Julia és a felesége hisznek az ártatlanságában. Ők ketten megpróbálják felfedni a valódi tettest, aki - szerintük - nem lehet más, mint Lord Stonehaven.

Julia számos módon próbálkozott, hogy bizonyítsa Lord Stonehaven bűnösségét, de az utolsó kudarcba fulladt kísérlete után elkeseredett lépésre szánja magát. Megpróbálja elcsábítani a férfit, majd felbátorítani arra, hogy vallja be neki az igazat, vagyis a bűnösségét. Kuzinja segítségével belépést nyer egy elegáns clubba, ahova tisztességes úrihölgy soha be nem tenné a lábát. Eleinte mindent a tervek szerint alakul, ahogy a lány tervezte, mivel nem vette számításba a terv kitalálásánál, hogy pont ő maga lehet az, aki elcsábul. Az érzések pedig akár a vesztét is okozhatják.

Candace Camp eme könyve az arany Széphistória jobbjai közé sorolható. Nem a történet alapfelállása teszi igazán izgalmassá a regényt, hanem az a tény, hogy Julia terve biztos kudarcra van ítélve. Az olvasók már a fülszöveg elolvasása után biztosra vehetik, hogy nem fog minden úgy alakulni, ahogy főhősnőnk eltervezte. Ezek a tények biztos garanciát jelentenek, hogy kellemes olvasásban lehet részünk.

Julia. Életkorát tekintve már túl van a házasulandó időszakon, tehát nem nevezhető tudatlan kis fruskának. Végtelenül lojális azokhoz az emberekhez, akiket igazán szeret. Ezért nem is meglepő, hogy még akkor is kitart a bátyja ártatlansága mellett, amikor minden tény ellen szól. Sajnos azonban a lojalitása naivitással párosul. Az, hogy képes elhinni, hogy Lord Stonehaven egy kis csábítás hatására bevallja a feltételezett bűneit, mérhetetlen ostobaságra vall.

Lord Stonehaven, aka Deverel Grey. Nem igazán ismerjük meg a férfit. Alapvető tényeket közöl csak az írónő: az elite társadalom oszlopos tagja, az etikus viselkedés mintaképe, kötelességtudó, az elvárásoknak mindig megfelel. Röviden: a megtestesült álom, aki a való életben nem létezik.

Szerencsére Julia eszement terve időben leleplezésre kerül már a regény közepe felé. Miután teljesen és őszintén bevallja bűneit Deverelnek, a segítségét kéri. Újabb bizonyítékok kerülnek elő, de a férfi még ekkor sem hisz a nő történetében. A szexuális feszültség pedig mind a kettőjüket bilincsben tartja. Az előbbiekben felsorolt pozitív jelzők ellenére főszereplőink logikátlanul és ostobán viselkednek. Azért nem mernek a másik felé közeledni, mert félnek, hogy a közeledésükre adott válasz elutasító lesz! Jézusom! A könyv másik felét többé-kevésbé ez tesz ki és nekem sikerült egész idő alatt a fejemet fognom!

Kellemesen kikapcsolódtam, de édes kevés, amit a könyv nyújtott. Messze nem a legtökéletesebb könyv, de olvastam már sokkal rosszabbat is. Elvárásom nem volt, ezért nem is igazán tudtam csalódni benne! A történelmi romantika kedvelő mindeféleképpen olvassák el, mert a műfajra jellemző stílusjegyek itt is megtalálhatók!

A könyvet köszönöm a Harlequin kiadónak!


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes