Cora Carmack - Összpróba

Szakítópróba #1.5

A sorozat második része, a Színjáték közel egy hónappal korábban megjelent, mint két rész közötti Összpróba. Én mégis kivártam azt az egy hónapot, hogy sorban olvashassam a sorozat darabjait. Úgy éreztem csak úgy tudom teljes szívvel belevetni magam a Színjátékba, ha előtte megfelelő véget kap Bliss és Garrick története. Mondanom sem kell, hogy méltó befejezést kapott a történetünk és ők ketten még mindig nagyszerű párt alkotnak.

Garrick Taylor és Bliss Edwards sikeresen megtalálta a boldogságot egymás mellett egy kissé… khm… rázós indítás után. Ehhez képest már gyerekjáték lesz megismerkedni a szülőkkel, nem igaz?
Attól kezdve azonban, hogy a repülőgépük leszáll Londonban, újabb és újabb bökkenők jelentkeznek: egy rosszalló anyósjelölt, számos (többnyire) jelentéktelen galiba, és rájönnek, hogy talán mégsem készültek fel még annyira a közös jövőre, mint gondolták.
Mint kiderül, a szerelmet megtalálni sem könnyű, megtartani azonban még nehezebb.

A komoly párkapcsolatok mindegyikében egyszer annak is eljön az ideje, hogy a lányok találkozzanak leendő „anyósukkal”. Magamból kiindulva tudom, hogy nem egyszerű találkozás ez. Ilyenkor minden figyelmünket erre az alkalomra fordítjuk, napokig nem alszunk rendesen, folyamatosan pörög az agyunk és olyan dolgokat is beképzelünk, aminek semmi alapja sincs. Így van ezzel Bliss is. Komolyan mondom a csajszi extra szinten ráparázott a dologra. Szinte már érezhető volt a világvége is olvasás közben, Természetesen mi is lehetne a legjobb figyelemelterelési hadművelet, mint egy forró és érzéki ágygyakorlat. Garrick mindent megtesz, hogy minél könnyebbé tegye a szerelmének az első találkozást az anyjával, de legbelül ő maga is fél a viszontlátástól, mivel elég rögös úton hagyta el Londont évekkel korábban. Ráadásul az, hogy soha sem tett említést arról, hogy a családja elég magasan áll a brit elit létráján sem segít a helyzeten.

Kapunk itt mindent, úgy mint egy teljes regényben, csak a problémák lezárása könnyebben és gyorsabban oldódik meg, ami egyáltalán nem hátrány. Nem kell oldalakon keresztül jelentéktelen dolgokon agyalniuk a szereplőknek, sem az olvasóknak. Gördülékenyen lehet olvasni és nem kell hozzá több mint két óra és máris a végére lehet érni vele. Azért örülnék neki, ha itthon is elterjedne a novellák megjelenésének trendje, mert ráférne néhány sorozatra egy kis vérfrissítés. Valljuk be, egy kis felüdülésnek ki tud ellen állni?

Mindig is úgy gondoltam, hogy a szerelem bonyolult, zűrös és őszintén szólva visszataszító dolog. Valószínűleg azért, mert gyermekkoromban nem láttam jó példát arra, milyennek kell lennie egy igazi kapcsolatnak. Nem tudtam, hogy lehet másmilyen is. Bliss azonban elűzte a szürkeséget, és helyette mindent feketévé és fehérré változtatott. Bármi volt is a kérdés, mindig ő volt a válasz.

Az írónő főként a párkapcsolati gondokra fekteti a hangsúlyt. A két főszereplő szerelme már a Szakítópróbában tesztelésre került. Az Összpróba az egymás iránti bizalmukat és az összetartásukat teszteli. Ilyen lehetőség a képbe került terhesség is! Míg egyrészről tetszett a rövidség, addig van hátulütője is. Ezt a terhesség kérdése bizonyítja a legjobban. Szerintem túlzás volt az egész. Teljesen felesleges volt behozni ezt a szálát. Végül is csak eshetőségként volt megemlítve, mégis a novella második felét szinte a téma köré építette fel az írónő. Sokkal inkább azzal foglalkoztam volna, hogy Garrick az együtt töltött idő alatt miért nem volt képes a családja anyagi helyzetéről beszámolni? Ugye, megint itt van a bizalom kérdése!

Jó könyv, aki szerette a Szakítópróbát az feltétlenül olvassa el ezt is, mert így lesz kerek a történet. Meg jó érzés is bepillantani a szereplők sorsába a „happy end” után is. Most már teljes szívvel és felhőtlenül vethetem bele magam Cade történetébe, akinek a szívét keményen megtépázták a Szakítópróbában. Kíváncsi vagyok, milyen nő az, aki képes összeragasztani a darabkákat és a világot a helyére billenteni! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
A novelláról:

                             Eredeti cím: Keeping Her, 2013
                             Kiadó: Content 2 Connect, 2013
                             Fordította: Lukács Andrea
                             Kötés: puhakötés
                             Ár: 1790 Ft

A novella megvásárolható nyomtatott formátumban a www.szakitoproba.hu oldalon. Ha szeretnétek egy saját példányt magatoknak, akkor igyekezzetek, mivel limitált mennyiségben jelent meg. 500 db került nyomtatásra, ha ez az 500 db elfogy, utána már csak e-book-ként lesz lehetőségetek megvásárolni. 


Share:
Névtelen írta...

Ez tuti a Színjáték című könyv után van a sorozatban, még ha 1,5-nek is van írva. A Színjáték elején Garrick még csak meg tervezi kérni Bliss kezét és csak a könyv közepe felé teszi meg, az Összpróbában meg Garrick már megkérte Bliss kezét, szóval biztosan a Színjáték van előbb a sorrendben és nem az Összpróba. És mikor jön ki az elméletileg Szereposztás című (angolul Finding It) könyv magyarul?

katica írta...

Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs mikor fog megjelenni a sorozat harmadik része. Remélem még az idén, de a kiadó táján nagy a csend!!!

Névtelen írta...

Én is remélem, hogy még idén, mert az Összpróba is tetszett, azt leszámítva, hogy Blisstől kevesebb ügyetlenkedés volt (amit sajnáltam,mert aranyos volt vele) és szerintem több kellett volna az anyós-menny párbajokból, ehelyett eggyel letudták. Őszintén szólva szerintem a Színjáték jobb volt, látszott ezen a könyvön, hogy elkapkodták a kiadását és hiába volt hosszabb kevésbé tetszett. Ha meg tényleg trilógia, akkor szerintem nem öt rész kéne belőle, hanem 3, amit jól megírtak. Mindenesetre érdekesen várom a következő rész megjelenését,kíváncsi vagyok Kelseyvel mi történik, meg arra is, hogy igazából milyen személyiség, mert eddig maximum az első részből lehetett rá kicsit következtetni. Tudsz esetleg hasonló könyveket ajánlani (A Szürke ötven árnyalata és koppintásai nem érdekelnek)?

katica írta...

Én még nem olvastam a Színjátékot, de mindenhol azt hallom, hogy sokkal jobb, mint a Szakítópróba. Sajnos annyi olvasatlan könyvem van, fogalmam sincs mikor fogok a végére jutni.

Amit nyugodt szívvel tudok ajánlani NA kategóriában az: A soha határa, Gyönyörű sorscsapás. Hirtelen ez a kettő jutott eszembe, amit én is olvastam és tetszett is! :D

Névtelen írta...

Jaj, ha bárki bármit tud a kövi részek megjelenéréről, lécci-lécci azonnal szóljon/írjon!! Angolul 2014- ben jelenik meg, vagy nem? - M. on- ?? jelenik meg akkor? Ha igen mikorrr?? Köszi, köszi

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes