Donna MacMeans - Casanova érintése

Galiba galiba hátán, ha néhány szépreményű leányka a fejébe veszi, hogy megmenti nőtársait London csábítójától. Márpedig Edwina, Sarah, Faith és Claire éppen ezt teszi. Az 1880-as években játszódó romantikus történetet csak tovább bonyolítja, hogy miközben a Szerelmi Őrjárat a női szívek és tisztesség megóvásán buzgólkodik, feltörekvő üzletemberek egy csoportja titkos szövetséget hoz létre. Az Őrzők nevű csoport értékes műkincsek és információk cseréjére szövetkezik Anglia és gyarmatai között. Arra azonban nem gondol, hogy Edwina – rejtjelfejtő képessége révén – megérti titkos üzeneteiket. Kezdetét veszi az igazi kalamajka, amelyet áthat a romantikus elvágyódás érzése, a tiltott szerelem mézíze és az üzleti érdekek szikár törvényszerűsége. Casanova, a szívek csábítója pedig ki-be járkál ebben a kalandos összevisszaságban, hogy egy női kebelre hajtva fejét mielőbb tisztázhassa magát. Csakhogy választottja másnak ígéri oda a kezét…

***

General Press kiadó Romantikus regények sorozata az egyik legigényesebb kiadói sorozat a piacon és abszolút kedvenc nálam. A megjelent művek többségét már olvastam, de azért mindig tűkön ülve várom a következő kötetet. Nagy kedvelője vagyok a történelmi romantikának és szerencsére a Romantikus regények sorozat nagyon is bővelkedik benne. Donna MacMeans személyében a magyar közönség számára teljesen ismeretlen írónőt ismerhettem meg. Ezért is szeretem a kiadót, mert mindig képesek meglepni és olyan szerzőkkel megismertetni, akikről könyves kalandozásaim során nagy valószínűség szerint soha nem is hallanék.

Nem szeretném, ha bárki is csalódna, ezért szükséges, hogy előre leszögezzem, a regény nem tipikus történelmi romantikus. Nem a romantika játssza főszerepet, de végig jelen van a regényben és erős mozgatórugója az eseményeknek.. Az érzelmek erősen motiválják a szereplőket és befolyásolják a cselekedeteiket is. Nem csoda, ha a főszereplő hölgy folyamatosan kalamajkába keveredik. Persze közrejátszik az is, hogy a főszereplő hölgy nagyon is tűzről pattant. Edwina Hargrove nem átlagos nő! Modern, felvilágosult nőnek tartja magát. Nem is meglepő, hogy előszeretettel közlekedik bicikli segítségével, ami az 19. század elején egyáltalán nem honosult még meg. Hisz a szabad gondolkodásban és fennhangon is hirdeti az eszményeit, ami sokadik hallásra már egyáltalán nem élvezetes. Egy idő után kezdett unalmassá válni az önállóságával. Főleg úgy, hogy a végére ő maga is olyan feleség lesz, amit a Társaság elvár tőle. Hogy őszinte legyek, üdítőnek hatott a személye, de hiányoltam belőle a kicsi pluszt, amitől igazán ütős lehetett volna. Ami leginkább megfogott benne, az a kódolt üzenetek iránti szenvedélye. Így bukkan rá Ashton hirdetésére is. Viszont a férfi reputációja megelőzi őt és cselekvésre készteti a Szerelmi Őrjárat tagjait.

Ashton Trewelyn múltját botrányok sora övezi, aminek köszönhetően érdemelte ki a Casanova becenevet és reputációját. Mégis ő a lányos anyák vágyálma. Minden ifjú hölgy számára kívánatos. Híre ellenére nem ő az, aki gyűjti a szokatlannak számító erotikus műveket (faragványok, festmények, párnakönyvek), hanem az édesapja. Hazatérve a háborúból visszafogottabb életstílus vesz fel. Reménykedik, hogy sérült bajtársát összeismertetheti egy fiatal hölggyel. Célja eléréséhez hirdetést ad fel az újságban. De a hirdetés nem várt fordulatot tartogat számára. Összeismerkedik Edwina Hargrove kisasszonnyal. Mivel a hadseregben eltöltött évek messze nem feledtették el a Társaság tagjaiban Ashton előéletét, így Edwina is határozott véleménnyel rendelkezik a férfiról. Anélkül, hogy a férfi szándékai mögé nézne, egy pillanat alatt elítéli őt, és pálcát tör fölötte. Csak visszautalásokból ismerhetjük meg a korábbi Ashtont, de még ez is elég volt ahhoz, hogy bizonyossá váljon számomra, hogy a férfit méltatlanul ítélik el és vádolják meg. Igaz, hogy sokat változik a regény alatt, de a könyv elején keményen félreismerik.

A könyvre nagyon jellemző a szenvedély. Az olyan szenvedély, ami bűnre csábítja nőket. Edwina és Ashton első privát találkozása is igen egzotikus és látványos volt, ami kettejük szempontjából végzetesre sikeredett. Edwinát mindig is vonzotta a férfi bűnössége, de már a megismerkedéskor kételkedni kezdett a terjengő pletykákban. Természetesen később be is bizonyosodik, hogy alaptalanul ítélte el a férfit már a kezdetek kezdetén. Közhelyesnek tűnhet ha azt mondom, de Edwina és Ashton szép párt alkotnak. Elég gyenge jellemzés a kapcsolatukra, de nem találok rá jobb szót. Kiegészítik egymást. A férfi a képes visszafogni a nőt hirtelen fellobbanásait, de zárt ajtók mögött engedi, hogy a vágyak szabadon áramoljanak. A nő, aki fellobbantja a férfiban a vágyat, míg a mások a hideg külsőt kapják.

Összegzésben annyit róla, hogy teljesen elvarázsolt a könyv. Minden megvolt benne, ami egy jó romantikus regényhez kell: titkok, veszély, szenvedély, kaland, humor és nagyszerű karakterek. Egyáltalán nem csalódtam benne, mert volt bennem egy kis félelem még mielőtt hozzákezdtem volna a regényhez, mivel a fülszöveg olyan történetet vezetett fel, ami nem megszokott. Ráadásul új írónő, eddig kevés megjelent könyvvel. De! A Casanova érintése nem hogy bőven túlszárnyalta a félelmeimet, de sokkal többet kaptam tőle, mint azt remélni mertem. Nagyon várom a folytatást, ami angolul idén júliusban fog megjelenni The Whisky Laird’s Bed címmel. A következő kötet egyik főszereplője Claire lesz, aki már ebben a részben bebizonyította, hogy oszlopos tagja a Szerelmi Őrjáratnak és ő sem éri be kevesebbel, mint Edwina. 

Júliusban érkezik az írónő egy másik sorozatának nyitánya is, A szerelem iskolája címmel. A regény egy trilógia első része, melyben megismerkedhetünk Emma Brimley kisasszonnyal, akinek segítségre van szüksége, hogy a gondjaira bízott fiatal lányokat felkészítse a házasságra, ezért a jóképű Nicholas Chambers segítségét kéri. Megjelenés július 21.-én!

A könyvet köszönöm a General Press kiadónak!

***

Eredeti cím: The Casanova Code
Kiadó: General Press, 2013
Oldalszám: 288
Ár: 2990.-


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes