Jennifer Probst - Trükkös házasság

Alexa és Nick szerencsésen egymásra találtak, ám ez egyáltalán nem könnyíti meg két barátjuk, az Amerikába elszármazott olasz Michael Conte és Alexa gyermekkori barátnője, Maggie Ryan helyzetét, akiknek igencsak hasonló nehézségekkel kell megküzdeniük.
Michael egyik húga csak akkor mehet férjhez, ha előbb ő, a báty is megnősül. Ősi hagyomány írja ezt elő az Alpok lábánál elterülő Bergamóban, de Michaelt apjának tett fogadalma is köti. Rég megszokta, hogy számára a család az első, és ezért minden áldozatra hajlandó… vagy legalábbis majdnem mindenre. Úgy dönt, keres valakit, aki hajlandó egy hétre eljátszani a felesége szerepét.
Maggie a legalkalmasabb jelölt a feladatra. A lány sikeres divatfotós, aki férfialsókat és a hozzájuk tartozó szexis férfiidomok fényképezésére szakosodott, és épp Milánóba készül egy fotózásra. Az önfejű, amerikai lány egy feltétellel hajlandó belemenni a színjátékba: ha Michael megígéri, hogy távol tartja magát Alexától. Maggie sejtései szerint ugyanis a férfi titokban szerelmes a barátnőjébe. Végül a nőcsábász, életművész gróf és az érzelmeit megtagadó amerikai amazon alkut köt egymással. Csakhogy Bergamo festői, ódon falai között Maggie-t nemcsak Conte férfiassága és meleg szíve varázsolja el, hanem kiterjedt rokonsága is. És persze ő is alaposan felforgatja a hagyománytisztelő nagycsalád életét. Vajon születhet valódi szerelem egy álházasságból?


Szerző: Jennifer Probst
Sorozat: Házasságban egy milliárdossal #2
Eredeti cím: The Marriage Trap
Oldalszám: 296
Kiadó: Libri, 2013
Ár: 3490.-

Jennifer Probst sorozatának összes részét olvastam már angolul, mielőtt az első rész – Érdek házasság – megjelent volna magyarul. Azonnal beleszerettem az írónő stílusába, melyet a könnyed történet és szerethető szereplők definiál. Annyira megkedveltem, hogy kényszert éreztem arra, hogy a könyveket magyarul is beszerezzem. Lám csodát, már az összes rész megjelent. Az utolsó kötet Eltervezett házasság címmel július 31.-én került a könyvesboltok polcaira a Libri kiadó jóvoltából.

A Trükkös házasság nem lett kedvenc a Milliárdosfeleségek című sorozatból, mert nem sikerült hoznia azt az érzést, amit az Érdek házasság olvasása közben éreztem. Nehéz lenne megfogalmazni az érzéseimet miközben az Érdek házasság lapjait forgattam a kezemben, de azért egy próbát megér. Alexa és Nick története aranyos, élvezetes és egyedi volt. Az újdonság ereje valóságos csodaként hatott rám. Itt már azt éreztem, hogy az írónő valamilyen szinten ismétli magát. Ami igaz is, mivel ennek a sztorinak az alapját is egy házasság adja, amit a felek kénytelenek elfogadni. Ennek ellenére mégis szerettem, mert kíváncsi voltam, mi is történt valójában Maggie és a Gróf között, aminek köszönhetően a nő számára ennyire unszimpatikus lett Michael. Remélem mindenki emlékszik arra, amikor Alexa az Érdek házasságban megpróbálja összehozni Maggie-t és a Grófot, amit úgy ér el, hogy elküldi őket egy vakrandira, ami egyáltalán nem úgy sül el, ahogy azt ő tervezte. Bár a katasztrófát nem a vonzalom hiánya okozta.

Maggie-ben volt valami titokzatosság, ami úgy hat a férfiakra, mint egy arculcsapás. Fahéjszínű haja most is csillogott a napfényben. A selymes, egyenes zuhatag divatos fazonban hullott a vállára. Frufruja még jobban kiemelte ferde vágású szemét, ami a toszkán földek végtelenbe nyúló, zöld ködfoltjaira emlékeztette Michaelt. Ez a köd magába szívja a férfit, hogy azután elveszetten bolyongjon. Maggie tisztán, élesen metszett arcvonásokkal rendelkezett: erős áll, magasan ülő pofacsont és nemes orr. A top ruganyos anyaga kidolgozott vállról és magas, hegyes keblekről árulkodott. Maggie selyemnadrágja ónos fénnyel csillogott, és ahogy a nő megmozdult, ráfeszült tökéletes hátsójára és hosszú lábszárára. Ettől egy férfi menten arról kezd el ábrándozni, mi lenne, ha ezek a lábak ráfonódnának a derekára. Maggie illata a szantálfa és ámbra földes jellegű mellékzöngéivel volt teljes. Mennyei utazást ígér az ilyen illat egy férfinak.

Úgy gondolom nincs szükség, hogy tovább ragozzam Maggie külsejét, ezt megteszi helyettem az írónő. Ha már a külsőt kiveséztem jöhet egy kis csemege a belső tulajdonságokról is. Kardos, tűzrőlpattant csajnak ismerhettem meg őt, aki tele van élettel és energiával. Minden mozdulatából sugárzik az erotika, amit a férfiak képtelenek figyelmen kívül hagyni. Mégis a hibátlan, gyönyörű külső mögött egy olyan nő személyisége lapul, amit első pillantásra nem is gondolnánk, hogy létezik. Összetett személyiség, aki határozott és erős akaratú, de mégis rendkívül határozatlan. A múltból fakadó események erősen befolyásolják a jelenét és ennek következményeként magas falat emel maga köré, elzárva magát minden érzés elől. Viszont ha valakinek sikerül a falak mögé jutnia, ahhoz örökké lojális marad.


Hosszú, szénfekete haj, lófarokba kötve a tarkón. Az arc a kellem és erély különös keveréke az ívelt szemöldökkel, ferde pofacsonttal és erős állal. Az orr enyhe görbülete tovább erősítette a megnyerő összhatást. Az arcbőr meleg olajbarna színe olasz származásról árulkodott. Maggie azonban a férfi szemének nem tudott ellenállni. Lélekkel teli, mandulavágású sötét szempár volt ez, sűrű pillák rejtekében. Mindig kaján humor csillogott bennük, de a nyers szenvedély is elővillant a pallérozott felszín mögül.

Sárm, humor és érzékiség tökéletes keveréke jellemzi leginkább a Grófot. Ő testesíti meg a nők álmát. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel még a legkritikusabb nőt is le tudja venni a lábáról. Előtte semmi nem marad titokban, mivel szó szerint átlát mások hazugságain. Elég egyetlen pillantás és a nők a lábai előtt hevernek, a férfiak pedig meghunyászkodnak előtte. Ilyen hatalommal rendelkező férfinál gondolnánk-e, hogy a családot nem ő vezeti, hanem az édesanyja, akihez képest ő csak egy óvodás babának számít.

Már az Érdek házasságban bepillantást nyerhettünk Maggie és Michael kapcsolatába és végre megismerhettük annak a bizonyos vakrandinak az eseményeit is, melyet Alexa hozott össze. Mi történt azon a bizonyos vacsorán, ami miatt Maggie ellenszenvvel viseltetett a Gróf irányában? Már az első pillanattól kezdve érzik a kémiát és az ellenállhatatlan vonzódást, ők mégis a makacs akaratukat követik és megpróbálják leküzdeni a lehetetlent. Maggiet a múltja, a Grófot a család iránti szeretete és az apjának tett ígérete gátolja abban, hogy végre révbe érhessenek. Mikor Conte mama felismeri az árulkodó jeleket, akkor jött el a tettek ideje. Bámulatos szervezőkészségének köszönhetően úgy alakítja a dolgokat, hogy a végén minden rendben legyen.

A Trükkös házasság a romantikus regények piacán az igényesebb oldalt képviseli. Nem olcsó ponyva, hanem igényes regény, ami kellemes szórakozást nyújtott. A cselekmény részét képzi a frusztráció, a csábítás, az érzékiség és a szerelem is. Voltak pillanatok, mikor rajtam is elhatalmasodott a csalódottság, ugyanúgy mint a főszereplő kettősön, de a szívverésem is felgyorsult egy-egy érzéki esemény történtekor. Továbbra is Alexa és Nick a kedvenc párosom, de ettől függetlenül Maggie és Michael sem kevesebb tőlük. Szerettem azokat az órákat, amelyeket a Trükkös házasság olvasásával töltöttem és ajánlom is a romantika kedvelőinek, mivel úgy gondolom, hogy csalódást nem okozhat a forró nyári napokon.



A sorozat részei:

#1 The Marriage Bargain (2012) – Érdek házasság (2013) – Nicholas Ryan & Alexa McKenzie
#2 The Marriage Trap (2012) – Trükkös házasság (2013) – Michael Conte & Maggie Ryan
#3 The Marriage Mistake (2012) – Elhibázott házasság (2014) – Max Gray & Carina Conte
#4 The Marriage Merger (2013) – Eltervezett házasság (2014) – Sawywer Wells & Julietta Conte


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes