Kate Dawes - Fade

Kiadó:CreateSpace Independent
Publishing Platform
Oldalszám: 316
Ár: 9.99 $
e-book
Felnőtt tartalom!

Ahogy sokakat, engem is elkapott az erotikus láz. Mivel Magyarországon nem igazán elterjedt ez a műfaj, gondoltam szét nézek az amerikai piacon. Nézegettem az amazon.com oldalon a friss megjelenéseket és akkor bukkantam rá a könyvre. Az első dolog, ami felkeltette a figyelmemet az a borító volt. Mondanom sem kell, imádom az egyszerű, de mégis nagyszerű borítókat. Ami még a könyv javára döntötte a mérleget, hogy nem folytatás könyv, vagyis egy könyv az egész és lezárt történetnek tekinthető. Mikor még csak szemezgettem a könyvvel, akkor egy kicsit bekavart, hogy az amazonon három részre van osztva maga a történet. Egy kis utánanézés után tisztába jöttem a dologgal. A könyv először e-bookban jelent meg (külföldön), három részre bontva. Október elején pedig papír alapú kiadásban is megjelent, mely tartalmazza mind a három részt (Fade into You, Fade into Me, Fade into Always). Hála az égnek, hogy én nem pocsékoltam rá papírt, hogy megvegyem, csak e-bookban olvastam.

A történet arról szól, hogy a fiatal húszas évei elején lévő lány – Olivia – Los Angeles-be költözik, hogy a sztárok ügynökeként dolgozzon. Az első komolyabb munkája során találkozik a híres író-procucerrel, Max Daltonnal. Akiért már az első perctől kezde, odavan. Másra sem tud gondolni, csak arra, hogy Max milyen férfiasan jóképű és szexi. Természetesen Olivia is felkelti Max figyelmét és hamarosan szét rakott lábakkal a kanapén találja magát. Ezek után kezdetét veszi szenvedéllyel teli kapcsolatuk is. Nemsokára viszont felbukkannak személyek mindkettőjük múltjából, akik felkavarják az álló vizet. Ráadásul Olivia lakótársa is titkokat rejteget.

Hatalmasat csalódtam a könyvben. Az amerikai álom dupla adag rózsaszínbe csavarva. A történet a szürke könyvre hajaz nagyon keményen. Még az írónő honlapján is úgy reklámozzák a könyvet, hogy Mit olvassak a Szürke ötven árnyalata után?. Ez a könyv egy az egyben ugyanaz, mint a szürke könyv. Ugyanúgy kezdődik, mint a Szürke. A csaj totál odavan a hapsiért, már a könyv elején (7.oldal). Másról sem lehet olvasni, hogy Max milyen helyes meg jóképű meg szexi meg intelligens … Van a főszereplő csajnak egy lakótársa is, Kristal, akiről már kezdetben sejteni lehet, hogy valami zűrös dologba keveredett. Természetesen a főhőseinknek is vannak titkaik, amik keményen meghatározzák a személyes kapcsolataikat a másik nemmel. Elég hamar túlesnek az első együttléten, mely után a pasi egyszerűen csak hazaviszi a csajt, aki ettől totál kibukik, mert nem akart csak egy újabb strigula lenni az ágy fejtámláján. Max néhány nappal később bocsánatot kér, amiért ilyen bunkó volt vele. Elmagyarázza a tette okait is. Eljött a nagy pillanat, ki öntik egymásnak a szívüket. Komolyan mondom, itt érkezett el az első pillanat, hogy becsuktam a könyvet és félretettem egy időre. Miután lehiggadtam visszatértem. Max problémája teljesen érthető. Egy férfi, aki már nem tud különbséget tenni az emberek szándékai között, ki az aki őszintén és ki az, aki akar saját magának tőle valamit. Olivia is elmeséli a titkát, mi szerint nem képes bízni a férfiakban, mert az előző férfi, akivel közelebbi kapcsolatba került „majdnem” megütötte. Ezért ő fél a komolyabb kapcsolatoktól. Még a Nagy Titkok Éjszakáján felbukkan ez a bizonyos ex, de Max elintézi, így játszva a hőst, aki fehér lovon érkezik.

A cselekmény kb. ennyi. A könyv majd 2/3-át az teszi kell, hogy a pasi folyamatosan elkényezteti a csajt (minden hétvégén máshova viszi nyaralni) és folyamatosan szexelnek. Olivia folyamatosan azt hangoztatja, hogy ő milyen nedves és milyen kemény Max farka. Itt meg kell jegyeznem, hogy maga az aktus viszont sokkal jobb van szemléltetve, mint a Szürkében. Míg a Szürke kapcsán az hallható mindenhonnan, hogy kemény leírások találhatók a BDSM-ről, ami szerintem egyáltalán nem igaz, addig ebben a könyvben tényleg találhatóak olyan szexuális tartalmú leírások, melyek a Szürkében nem. Én nyitott vagyok az ilyen dolgok felé, de néha még én is elpirultam néhány ilyen rész kapcsán. Ez a Szürke esetén nem volt így. Kénytelen vagyok összehasonlítani a két könyvet valamilyen szinte, mivel annyira egyforma a történetük. Talán a Szürke könyvet egy fokkal jobban szerettem, mivel ott nincs olyan érzése az embernek, hogy pornót néz.

Egyik szereplő se nyerte el a tetszésemet, nem hagytak maradandó nyomat bennem. Olyan semmilyenek voltak. Egyáltalán nem mondanám őket karakteres személyiségnek. Néha úgy éreztem, hogy csak lógnak a levegőben és vannak. Nincsenek komolyabb céljaik. Ennek ellensúlyozására próbálta az írónő behozni mind a két főhős múltját, mi még jó is lett volna, ha h nem túlozza el. Őszintén, jobban érdekelt a lakótárs élete és a problémái, mint a két főszereplőé. Sajnos abból pedig nem kapunk sokat. Olivia ex-pasija csak úgy felbukkan a könyv végén, hogy le legyen zárva az a szál is. Ezek után persze happy end a vége, boldogan élnek, míg meg nem halnak!

Három csillagot adtam a könyvnek, de miközben írom az értékelést azon gondolkozom, hogy sok lesz az a három csillag. De mégis megadom neki, mert úgy összességében mégiscsak kíváncsi voltam a történet végére. Annak ellenére, hogy sokszor leraktam a könyvet és fogtam a fejem, hogy ilyen nincs is. Hogy mit kaptam a könyvtől? Egy amerikai szappanoperát 316 oldalban. Köszönöm ennyi elég is volt!

Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes