Várható megjelenések (4)

Michelle Moran – Kleopátra lánya
Imádom Michelle Moran könyveit. Eddig még csak a Nefertitit és Az eretnek királynét olvastam, de hamarosan sorra fog kerülni a Madame Tussaud is. Napok kérdése és a Kleopátra lánya is a tulajdonomban lesz.

10.30.
EGY HERCEGNŐ TÖRTÉNETE, AKINEK BÁTORSÁGA ÉS ÉLNI AKARÁSA MÉG IZGALMASABBÁ ÉS DRÁMAIBBÁ TETTE A KORT, AMELYBEN ÉLT.
Egyiptom elestével Marcus Antonius és felesége, Kleopátra királynő önkezével vet véget életének. Gyermekeiket, a kis Ptolemaioszt és az ikreket, Alexandert és Kleopátra Szelénét a győztesek hajóra ültetik, hogy Octavianus, a későbbi Augustus császár parancsára Rómába vigyék.
Az udvarban nem csak megaláztatás és keserű fogolysors jut osztályrészükül. Octavia gyöngéd szeretettel veszi körül őket, míg Juliában és Marcellusban igaz barátokra találnak. De mialatt Róma népe és az udvar azt találgatja, ki lehet a rabszolgák érdekeit szenvedélyesen védő, lázadó Vörös Sas, ők abban bíznak, hogy egy napon visszatérhetnek Alexandriába.
Ám az események gyorsan peregnek, és hamarosan elérkezik Alexander férfivá avatásának napja – Octavianusnak pedig döntenie kell a királyi gyermekek sorsa felől.

Nicola Cornick – Titkok és vallomások
Az idei év utolsó Arany Széphistória kötete. 2011-ben figyeltem fel a sorozatra, azóta próbálom beszerezni az összes fellelhető darabot belőle, több kevesebb sikerrel. A kiadó honlapján ingyen olvasható az írónő Brides of Fortune című sorozatának az előzménykötete. Még a regény megjelenése előtt sort kerítek az előzmény elolvasására is.

11.02.
Fortune Follyban a földesúr ismét hatályba léptet egy ősrégi adótörvényt, melynek értelmében minden hajadon lány és özvegyasszony köteles férjhez menni, vagy vagyona felét adóba befizetni. A hírre a csendes kis falut elözönlik a hozományvadász agglegények. Laura, az özvegy hercegné azonban hallani sem akar kérőkről mindazok után, amit az első házasságában el kellett viselnie. Még akkor sem, ha egykori szerelméről, Dexter Anstrutherről van szó, hiszen tudja, hogy a titok, amelyet őriz, lehetetlenné teszi kettejük közös jövőjét. Dexter sejti, hogy Laura rejteget előle valamit, és elszánja magát, hogy kideríti az igazságot, bármibe kerüljön is …






Victoria Holt – Királynék háborúja
Nemrégiben kaptam rá Victoria holt könyveire. Magam is nagy rajongója vagyok a történelemnek, azon belül is a Tudor-korszak az egyik kedvencem. Mivel az írónő több megjelent könyve is ebben korszakban játszódik, gondoltam bepróbálkozom. Eddig jó választásnak tűnik. Remélem a Plantagenet Saga kötetei is jók lesznek.

11.06.
Két jelentős, nagy hatalmú asszony a tizenharmadik század első felében. Büszkék, törekvőek és gyönyörűek mindketten. Ám személyiségük, jellemük nagy mértékben eltérő.
Angouleme-i Izabella: kihívó megjelenésű szépség, könyörtelenül hatalomvágyó , szenvedélyes – Angliai János király felesége. Csillogó ékszerként viselt érzékiségével elvarázsol minden férfit, akivel kapcsolatba kerül. Kasztíliai Blanka: gyengéd, komoly, erős jellem – VIII. Lajos francia király szeretett felesége. Férjének támasza, döntéseiben egyenrangú társa.
Egymás iránti kezdeti ellenszenvük később a gyűlöletig fokozódik. Miközben országaik között folyik a háborúzás a normandiai területek visszaszerzéséért, illetve megtartásáért, miközben helyi lázongásokkal is számolniuk kell, a két asszony a színfalak mögött vívja a saját háborúját.
A mindvégig izgalmas, szerelmi szálakkal átszőtt történet során feltárulnak a királynék indítékai, céljai és főleg módszerei közötti alapvető különbségek.

Marina Fiorato – A velencei szerződés
Michelle Moran mellett a másik kedvenc írónőm. Eddig három regénye jelent meg hazánkban és mind a három egy-egy lenyűgöző történetet mesél el. Alig várom, hogy megjelenjen és a kezembe foghassam. Nemcsak az írónő neve, de a könyv fülszövege alapján is azt mondom, egy remek könyvnek nézünk elébe. Mondanom sem kell, a borító is gyönyörűre sikeredett.

11.06.
VAJON MILYEN SÚLYOS TITKOK REJLENEK VELENCE SZÍVÉBEN?
Konstantinápoly
Feyra igazán szerencsésnek mondhatja magát: fiatal lány létére ő a szultána legfőbb bizalmasa, és egyben a hárem orvosa. Nur Banu szultána megdöbbentő titkokat oszt meg vele, majd utolsó kívánságával arra kéri, hogy utazzon el Velencébe. A lánynak egyébként is menekülnie kell, mivel a szultán az ágyasának szemelte ki. Titokban eljut Velencébe, ahol nem számíthat másra, csak egy négylovas gyűrűre, és az orvosi ismereteire…
Velence
Miután a legnevesebb orvosok babonákkal próbálják gyógyítani a városra lesújtó pestist, a helyiek egyedül a hit erejében bízhatnak. A dózse egy áldozati templom felépítésével bízza meg a neves építészt, Palladiót; Annibale Cason, a fiatal orvos pedig önhatalmúlag kórházszigetet létesít a betegek számára.
MINDKÉT FÉRFI A MUZULMÁN HITET ÉS KELETI ORVOSLÁST GYAKORLÓ FIATAL LÁNY, FEYRA SZEMÉLYÉBEN KAP SEGÍTSÉGET, ÉS MIRE A KÉT KULTÚRA MEGTANULJA TISZTELNI ÉS ELFOGADNI EGYMÁST, A CSODA IS MEGÉRKEZIK.
A VALÓS TÖRTÉNELMI ESEMÉNYEK ALAPJÁN ÍRT REGÉNYBEN A LENYŰGÖZŐ 16. SZÁZADI VELENCE ÉS ISZTAMBUL MAGÁVAL RAGADÓ VILÁGA TÁRUL ELÉNK.

Iny Lorentz – A bűn lányai
Eddig az első két részt olvastam, a harmadik is tervbe van véve, már csak időt kellene szakítani rá. Maga a sorozat egy remekül megírt történelemi regény, mely igazán részletesen mutatja be a német történelem egy-egy pillanatát. Ezzel a kötettel pedig A vándorszajha ciklus véget ér. Reméljük a kiadó azért nem hagy minket Iny Lorentz könyvek nélkül jövőre sem.

11.13.
Marie békésen él családi birtokán. Két idősebb lánya már férjhez ment, húguk, Hildegard egyházi pályára készül. Egyedül forrófejű fia, Falko sorsa miatt kell még aggódnia. A fiatalember ugyanis összetűzésbe kerül egy lovaggal, ezért a hercegérsek Rómába küldi unokahúga kíséretében. Bár a bájos Elisabeth azért megy a szent városba, hogy egy kis zárda apátnője legyen, Falko szerelemre lobban iránta, s szenvedélyes viszonyba bonyolódik a szépséges apácával. Ráadásul az ifjú lovag egy római grófkisasszonnyal is megismerkedik, és a temperamentumos Francesca csábításának sem tud ellenállni. Pedig a szerelmi kalandoknál fontosabb dolga is volna, Falkót ugyanis komoly megbízással küldték a városba: elő kell készítenie III. Frigyes német király császárrá koronázását. Római nemesek egy csoportja azonban mindenáron meg akarja akadályozni, hogy Frigyes király Rómába jöjjön, olyannyira, hogy még a gyilkosságoktól sem riadnak vissza…



Eloisa James – Csábító ajánlat
Íme a második olyan könyv, mely egy befejező kötet. Igaz, ezúttal nem történelemről beszélhetünk, hanem szimplán romantikáról. Az előző kötetben megismerkedhettünk Helene Godwin grófnővel, ebben a kötetben pedig ő lesz az, akinek története boldog véget ér.

11.15.
Helene, Godwin grófnője egykor szerelemből szökött meg a szülői házból az igen tekintélyes Lord Godwin oldalán, ám a házasság, annak minden momentuma valódi gyötrelemnek bizonyult a számára. Mindkét fél megsínylette a frigyet: rideg, merev emberekké lettek, és habár névleg továbbra is egy párt alkottak, mások oldalán igyekeztek örömet találni – sikertelenül. A házaspárban mindössze egy közös vonás maradt: a zene szenvedélyes szeretete. Helene úgy látja: megérett az idő a változásra és arra, hogy végre megtalálja a felhőtlen boldogságot. Ennek zálogát – barátnői példáját is látva – saját gyermeke születésében látja. A végletekig erényes, a férfiakat inkább taszító nőből vonzó asszonnyá avanzsál, az urak – még a legbefolyásosabbak és a hölgyek körében nagy hírnévnek örvendők is – a lábai előtt hevernek. Várva várt szabadságában azonban nem tud kiteljesedni, a férje ugyanis nem hajlandó elválni, gyermekkel pedig nem kívánja őt megajándékozni. A patthelyzetből végül Lord Godwin egy szokatlan ajánlattal kínál kiutat a felesége számára. Helene-nek nincs más választása, mint hogy elfogadja azt. A kényszerhelyzet szülte bonyodalmak közepette a történések mindkettejük számára meglepő fordulatot vesznek.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes