Várható megjelenések (10)

Stephanie Barron – A titokzatos tiszteletes
Már az első rész megjelenése óta szemezgetek Stephanie Barron nevével, de valahogy mindig elmaradt Az udvarház rejtélyének az elolvasása. De mivel jön a folytatás 28.-án, ezért jobban utánanéztem az első részről szóló értékeléseknek, ajánlásoknak, ami eldöntötte a kérdést. Egyszer muszáj lesz elolvasni a kezdő kötetet és a folytatást is. A borító is igen hangulatosra sikeredett, amit már megszokhattunk a kiadótól. Így "olvasatlanban" mondom, hogy szerintem passzol a történethez.

02.28.
Jane és családja kellemes pihenésben reménykedve a tengerpartra utazik. Épp úton vannak, amikor szörnyű vihar kerekedik, és a kocsijuk felborul. Ennek a balesetnek köszönhetően találkoznak a titokzatos Mr. Geoffrey Sidmouthszal. Ki lehet ez az öntörvényű, a társadalmi elvárásokra fittyet hányó férfi? Jane szívesen nyomozna egy kicsit a gyanúsan viselkedő úriember és angyali szépségű társa, Mademoiselle LeFevre után, ám egyik nap olyasmi történik, ami még inkább felkelti a kíváncsiságát. Miért akasztanak fel egy halászt a parton, és mit jelent a fehér liliom a bitófa tövében? És ki lehet a hírhedt Tiszteletes, akiről az emberek csak suttognak, de akiről senki sem sejti, hogy kicsoda?
Az írónő egyre több mindent megtud „az éjszaka munkásai”-ról, ugyanakkor egyre jobban össze is zavarodik. Fényt kell derítenie egy újabb gyilkosságra, és le kell lepleznie a Tiszteletest még akkor is, ha netán kiderülne, hogy az illető azonos azzal férfival, aki időközben rabul ejtette a szívét.

Jennifer Ashley – Lady Isabella botrányos házassága
Kétség sem fér hozzá, hogy a Kossuth kiadó a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetésével szolgált az olvasók számára, amikor megjelentette Jennifer Ashley Mackenzie családjának első kötetét, melynek a folytatása máris érkezik a könyvesboltokba. Az újságárusoknál pedig már február elején megvásárolható volt a könyv. Alig három hónap elteltével máris újabb részt olvashatunk a Mackenzie család történeteiből. Már csak az a kérdés: A harmadik rész is ilyen gyorsan fog érkezni? Az értékelésem itt olvasható.

03.06.
Hat évvel korábban a fiatal Lady Isabella Scranton megbotránkoztatta Londont: megszökött a szélhámos Lord Mac Macknzie-vel. Három éven át tartó szenvedélyes és viharos házasságuk után Isabella újra felhívta magára a figyelmet. Ezúttal azzal, hogy elhagyta férjét.
Mac azóta megváltozott, jó útra tért. Csak Isabellára tud gondolni, vissza akarja szerezni őt. Bármint megtenne azért, hogy újra otthonába és ágyába édesgethesse. A nő ellenáll neki, abba azonban beleegyezik, hogy modellt álljon a férfi erotikus festményéhez. Ahogy meztelenül pózol, ráébred, hogy teste csak a férjét kívánja, édes ölelését, amely semmihez nem hasonlítható. Mac pedig eltökélt, hogy bebizonyítsa Isabellának, megjavult, és a külön töltött évek csak felerősítették vágyait.
Amikor az elvetemült bűnöző Mac festményeit hamisítja, és Isabella maga is veszélybe kerül, Mac minden erejével védelmezi független és büszke feleségét. Megfogadta, hogy soha nem hagyja el, akár akarja, akár nem…


M.L. Stedman – Fény az óceán felett
Az írónő első megjelent regénye, nemcsak itthon, de külföldön is. A fülszöveg és a cím alapján érdekesnek ígérkezik. Mindig is szerettem az érzelmekben gazdag könyveket, ezért eme írásra is kimondottan kíváncsi vagyok. Egy kis kutakodás után pedig még az is kideríthető, hogy a regény az 1920-as évek Ausztráliájában játszódik. Érzelem és történelem, tuti nyerő páros.

03.12.
A Janus-szikla egy sziget, messze kint az óceánon, ahová csak háromhavonta jön hajó. Két ember lakja: Tom és a felesége, Isabel. A férfi négy keserves harctéri év után nyugalmat keres, a nő családi boldogságra, gyermekkacajra vágyik. Terveik azonban nem válnak valóra, az asszony újra és újra elvetél. Búskomorságában egész nap csak a parton bolyong, emlékei, vágyai fájdalmasan összegubancolódnak, amíg már nem eldönthető, mi a valóság és mi a fantázia világa. Egy nap gazdátlan csónak tűnik fel az óceán közepén, és a lélekvesztő felől Isabel egyre csak gyermeksírás hangját hallja… Megrázó sorsokról, rossz döntésekről és az örök reményről szól M. L. Stedman első regénye, mely izgalmas és lírai olvasmányként rabul ejtheti az olvasók szívét.





Sara Bennett – Botrányos szerető
Az írónő eddig megjelent két (A csábítás fortélyai, Vágyálom) könyvével kapcsolatban vegyesek az olvasói vélemények: valakinek tetszik, valakinek nem. Én az előbbi kategóriába tartozom. Nem mondom, hogy kiemelkedőek, de az egyszer olvasható könyvek kategóriájába tartoznak. Amíg olvassa az ember, addig remek kikapcsolódást nyújt.

03.14.
A bájos Miss Francesca Greentree a halál torkából menti meg a rejtélyes és veszedelmes idegent, Sebastian Thorne-t. A lány azonnal vonzalmat érez a titokzatos múltú férfi iránt, aki azért érkezett vidékre, hogy megvédje őt egy ismeretlen fenyegetéstől. Valaki ugyanis nem akarja, hogy a Francesca származását övező titok napvilágra kerüljön, és célja elérése érdekében még a gyilkosságtól sem riad vissza. Miközben Francesca és Sebastian együtt próbálják felderíteni a lány múltját, akaratlanul is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. És bár Francesca próbálja elrejteni érzelmeit, lassan egyértelművé válik, hogy nem tagadhatja tovább szenvedélyes természetét. Az esze ellenállna az érzelmek és ösztönök lázadásának, ám a szíve végül felülkerekedik. Vajon Sebastian el tudja-e fogadni az időközben vidéki úrilányból nagyvilági, szerelmes nővé érő Francescától a közös jövő ígéretét? Sara Bennett (A csábítás fortélyai, Vágyálom) trilógiájának záró darabjában a híres kurtizán, Aphrodité legifjabb lányának történetével ismerkedhet meg az olvasó.


Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes