C.J. Ellisson - Élvezd a vaníliát

Eredeti cím: Vanilla on Top
Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Oldalszám: 364
Ár: 3499 Ft
puhakötés
Wild Side #1

Egy ideje már azon problémázgattam, hogy utálom, ha a könyvek főszereplő hölgyei Bella-szindrómában szenvednek. Vágytam már egy olyan könyvre, ahol a főhősnő magabiztos, tudatában van a vonzerejének, tudja mit akar és nem fél azt a főhős tudomására hozni. Más elvárásom nem volt a könyvvel szemben. Úgy gondoltam, ha ezeknek a feltételeknek meg tud felelni, akkor komolyabb összetűzésünk nem lehet.

Fedezd fel a benned rejlő rossz kislányt, és engedd szabadjára...
Heather Pierce unja, hogy szakmai és magánéletében is a háttérbe szorul. Egyetlen éjszakára kétségbeesetten szeretne más bőrébe bújni, ezért részt vesz egy villámrandin. Talán itt, névtelenségbe burkolózva, új emberré válhat, amíg másként nem dönt. Amikor egy férfi, akinél esélye sem lehetne, az asztalához ül, Heather összeszedi minden bátorságát, és átveszi az irányítást, titokban attól félve, hogy elrejteni kívánt valódi énje elutasításra talál.
Tony Carmine, beszerzési igazgató és nemzetközi hírű nőcsábász, élete legfontosabb üzletét készül megkötni. Azonban egy villámrandin megismerkedik Heatherrel…és felfedezi, hogy talán éppen alárendelt szerepre van szüksége. Heather buja érzékisége megszállja minden gondolatát, égető vágy ébred benne, hogy magáénak mondhassa a legizgalmasabb szeretőt, akivel valaha találkozott. Egészen addig, amíg egy nap be nem sétál a konferenciaterembe, és meg nem látja Heathert az asztal túloldalán.

Maga a történet nagyon megfogott magának. A regény elején féltem, hogy túl magasra tettem lécet és annak ellenére, hogy már vártam a könyvet, nem fog tetszeni. De nemcsak a fent említett feltételeknek felelt meg, de sokkal többet is kaptam, mint vártam. Romantikus lélekkel vagyok megáldva, ezért nálam az számít megszokottnak, ha a férfiaknál van az irányítás. Újdonság volt számomra, hogy itt más volt a felállás.

– Jó munkát végeztél.
Tony mosolyog, és meg akar érinteni, de elhúzódom előle.
– Legközelebb lehet, hogy rád is sor kerül. – Érzem, vonásaim halvány magabiztosságot öltenek, amit sosem éreztem régebben. – Add meg a számod. Talán majd felhívlak.

Heather. Első benyomásra nagyon bizonytalannak tűnik, hiányzik belőle egy jó nagy adag magabiztosság. Megelégelve eddigi életét úgy dönt, hogy ideje felhagyni a magányos léttel és végre beleveti magát a randizásba! Az egyik randis esten (speed dating) találkozik Tony-val, a sikeres üzletemberrel. A szégyenlős, félénk és visszahúzódó Heather egyik pillanatról a másikra levetkőzi az unalmas oldalát és magabiztos, domináns nővé változik. Az új énje nem fél megmondani a férfinak, hogy mit akar és hogyan akarja.

Tony. A könyv első felében a személyét tekintve nem számít tipikus főhősnek. Hiányzik a romantikus főhősökre olyannyira jellemző dominancia. Arra vágyik, hogy az életben legalább egyszer valaki őt irányítsa és mondja meg neki, hogy mit csináljon. Ezért is éri meglepetésként Heather rendre utasítása, pedig a nő egyáltalán nem az esete, viszont a belőle áradó határozottság teljesen leveszi a lábáról.

Valljuk be őszintén! Mi nők – legalábbis a többség – domináns férfiakra vágyunk. Itt persze nem olyan pasikra gondolok, akik az élet minden területén próbálnak minket utasítgatni, hanem a dominancia ellenére is egyenlő partnerként kezelnek minket, de mégis biztonságban érezzük magunkat mellettük. A fülszöveg jól megfogalmazza a történet alapfelállását.Mivel elegem van a Bella-szindrómában szenvedő nőkből, most valami keményebbre/durvábbra vágytam. Az elején nem igazán bírtam kiegyezni azzal a ténnyel, hogy Heather az erősebb fél a kapcsolatban. Viszont a történet haladtával kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Tony sem rendeli magát alá mindenben Heather-nek, a nő is visszább vett és a magára erőltetett szerep megadta azt a magabiztosságot a nőnek, amire mindig is nagy szüksége volt.

A könyv során a két főszereplő igen sokat változik. Heather végre magabiztosabb lesz! A domina szerepének köszönhetően magára szed egy kis önbizalmat! Tony sem hajszolja már a sikeresebbnél sikeresebb üzleteket. Belátta, hogy a siker nem ér semmit, ha nincs kivel megosztani!

A meló… az csak meló. Nem tart melegen éjszaka, nem öregszel meg vele, és az anyagi biztonságon kívül a világon semmit nem tesz érted. Nem lesz tőle gyereked, és nem gondoskodik rólad, ha megbetegszel, nem kap el, ha megbotlasz. És nem állít meg, ha mérgedben egy mozgó kocsi elé akarsz kilépni.

Két problémám akadt a könyvvel kapcsolatban, ami miatt nem kap maximális csillagot tőlem. Egyszerűen nem bírtam elfogadni azt a tényt, miszerint Heather egyik pillanatról a másikra képes volt szinte teljes személyiségváltozáson átmenni. A másik, a szerelem kérdése! Egy hét és szerelmesek egymásba! Úgy gondolom, ennek a mai világban nem sok realitás alapja van! Nem hiszem, hogy ilyen rövid idő alatt lehet szerelmesnek lenni! Nekem legalábbis eddig még eddig nem sikerült! Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs „szerelem-első-látásra”, csak nekem még nem volt részem benne! A hirtelen változást és szerelembeesést leszámítva a regény többi része maradt a valós talajon. Én megértem, hogy a történetnek pörögnie kell, de azt ne tegye a regény rovására!

A könyv rövidségéből fakadóan gyorsan lehet vele haladni. Egyszerű történetvezetés meglepő fordulatok nélkül. Tökéletes választás a forró nyári napokra, ha a strandon egy igazán szexi könyvre vágyunk. Tuti, hogy az Élvezd a vaníliát csak még forróbbá varázsolja a hangulatot! Ráadásul a ping pong ütő jövőbeni használatakor mindig ez a könyv fog az eszembe jutni!

A könyvet köszönöm az Ulpius-ház kiadónak! 



Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes