Várható megjelenések (18)

Helena Marten – A porcelánfestő
A Helena Marten név két német hölgyet takar, akiknek A porcelánfestő című könyv az első megjelent regényük. A második A kávé illata címmel már 2012-ben megjelent a General Press kiadásában. Én nagy kedvelője vagyok a kiadó Regényes történelem sorozatának, ezért nem kétséges, hogy az új könyv is a kosaramban fog landolni.

07.09.
A gyönyörű, tehetséges meißeni polgárlány, Friederike egyetlen vágya, hogy elismert porcelánfestő lehessen. Ám a szülei akarata ellenére férjhez adnák, ezért a lány elmenekül a városból. Férfiruhát ölt, és lóháton nekivág a hosszú útnak egy újonnan alapított porcelánmanufaktúrába. Utazásának megpróbáltatásokkal teli első napja után egy fogadóban ismeretséget köt egy grófnővel és annak titkárával, Giovannival. Friederike az első pillanattól kezdve megmagyarázhatatlanul vonzódik a jóképű, titokzatos olaszhoz. Rövid, ám annál szenvedélyesebb viszony bontakozik ki közöttük, amely visszavonhatatlanul meghatározza mindkettejük jövőjét.
Egy váratlan esemény elszakítja egymástól a szerelmeseket, a sebzett szívű lány azonban nem adja fel álmát, viszontagságokkal dacolva célhoz ér. Porcelánfestőként, férfiszerepben kezd új életet, próbálva elfelejteni a rejtélyes idegent, akivel egy pillanatra összekapcsolódott a sorsuk. Ám egy különleges megbízatás Franciaországba szólítja, ahol egy váratlan találkozás újra felkavarja az emlékeit és elfojtott érzelmeit…
Helena Marten (A kávé illata) regényében egy bátor fiatal nő a kezébe veszi a sorsa irányítását, és harcba száll azért, hogy valóra válthassa élete álmát…

Alan Titchmarsch – Szellemjárás
Alan Titchmarsch könyvét azért raktam fel a kívánságlistámra, mert a fülszöveg elolvasása után egyből Kate Morton Az elfeledett kert című regénye ugrott be. Mivel az írónő könyvét egyszerűen imádtam, teszek egy próbát Titchmarsch regényével is!

07.15.
Anne Flint, a csinos cselédlány jobb életre vágyik a vidéki udvarháznál, és amikor a sors összehozza a helybeli uraság lányával, nem áll ellen a kísértésnek, hogy együtt szökjenek el Londonba az ifjú arisztokrata hölgy csábítójának társaságában. Számításaikat egy váratlan tragédia egy csapásra keresztülhúzza, és Anne kénytelen megtapasztalni, hogy egy magányos leány milyen könnyen játékszerévé válhat gonosz kerítőknek, felelőtlen uraságoknak. Élete egykori helyszínére éppen új lakó költözik.
Kétszáz év múlva Harry Flint negyvenes történelemtanár válása után menekül az öreg malomházba, az újrakezdés reményében. Nem is sejti, hogy szenvedélye, a családfakutatás milyen megdöbbentő titkok felfedezéséhez vezeti majd. Mint ahogy azt sem, hogy új szomszédnője lehet az, aki visszaadja számára a boldog szerelembe vetett hitet… Alan Titchmarsh regénye szerelmek, árulások, intrikák és egy rejtélyes gyilkosság története, amelynek szereplői, legyenek akár a múlt nyughatatlan szellemei, akár a jelenkor kiábrándult romantikusai, végül mindannyian rátalálnak arra, akit kerestek.

Fiona Paul – Méreg
Ezzel a könyvvel bajban vagyok. Napok óta gondolkozok rajta, hogy kell-e ez nekem és még mindig nem jutottam döntésre. Ha kell, akkor most vagy ráér később is? Szóval ilyen gondok emésztik jelenleg kis buksimat. Szeretném, mert nem jelenkori, Velencében játszódik, gyönyörű az eredeti angol borító és Tóth Gizella fordította. Ami ellene szól: a szerelmi háromszög, van még két része és nem vagyok benne biztos, hogy nekem tetszene. Plusz a fülszöveg alapján olyan YA beütése van. Nyugodtan lehet győzködni, vagy eltántorítani a vásárlástól! Véleményét ez ügyben bárki megoszthatja!

07.11.
A reneszánsz Velencében a titkok ugyanolyan hatalmasak – és halálosak – lehetnek, mint a méreg.
Cassandra Caravellónak mindene megvan, amit egy lány kívánhat magának: elegáns ruhák, csillogó ékszerek, meghívók a legelőkelőbb estélyekre, és egy jóképű, gazdag vőlegény… mégis többre vágyik. A szülei halála óta Cassandra csapdában érzi magát, egyedül a vizek városában, ahol a sötét csatornalabirintusok menekülésről suttognak. Amikor Cass belebotlik egy meggyilkolt asszony tetemébe, akinek a szíve fölé egy nagy X-et metszettek, kapcsolatba kerül a titkos társaságok, kurtizánok és gyilkosok veszélyes világával. Nem kell sok hozzá, hogy belebolonduljon Falcóba, a huncut mosolyú, szegény festőbe, akinek nagy tehetsége van ahhoz, hogy folyton bajba kerüljön. Sikerül Cassandrának megtalálnia a gyilkost, mielőtt még az talál rá? És hű marad-e vőlegényéhez, vagy megadja magát zabolátlan érzéseinek, amelyek Falcóhoz vonzzák?
A szépség, a romantika és a titokzatosság olyan vonzón és ellenállhatatlanul szövi át a regényt, mint amilyen vonzó és ellenállhatatlan maga Velence városa is.

Johanna Lindsey – Az örökös
Ha nyár, akkor jönnek a történelmi romantikusok a Gabo kiadótól! Elsőként érkezik Johanna Lindsey, aki az én személyes kedvencem. Az örökös a Reid-Locke család első kötete, ez követően pedig még érkezik három történet. A kiadó honlapján lehetőség van beleolvasni a regénybe megjelenés előtt: itt. Az Olvass bele fül alatt pdf formátumban elérhető a regény első 15 oldala, vagyis az első két fejezet.

július közepe
Sabrina Lambert első báli szezonjára készülődik, mert nemsokára debütál az előkelő londoni társaságban. A családja nevét beárnyékoló régi botrány miatt nem sok reménye van arra, hogy a rangjához méltó férjet talál magának, ezért a vidéki hölgy az esélytelenek nyugalmával lép be az estélyek és bálok világába. Annál is inkább, mert vendéglátójuk lánya egy igazi szépség, aki mellett mindenki más elhalványul. Tapasztalatai szerint a férfiakat jobban vonzza Ophelia üres szépsége, mint az ő kedves, vidám és barátságos egyénisége.
Duncan MacTavish eléri a nagykorúságot, és megtudja, hogy egy régi szerződés értelmében el kell hagynia szeretett szülőföldjét, a skót Felföldet, mert várja őt angol nagyapja öröksége. Ráadásul a sosem látott angol márki egy menyasszonyt is választott neki. Duncan gyűlöli Angliát, az angolokat, de leginkább a menyasszonyát, Opheliát, a hiú, gonosz és üresfejű szépséget. Még szerencse, hogy összebarátkozik az egyik szomszédjával, Sabrina Lamberttel, akivel az első perctől kezdve remekül megértik egymást. A vidám hölgy társaságában megfeledkezik minden keserűségéről és haragjáról.
A barátságból lehet szerelem? A fiatalok le tudják győzni a sötét múltat, a titkokat és az előítéleteket? Túl sok az akadály, kevés a remény, de a szerelemnek hatalmas ereje van. Vajon most is megtörténik a csoda, és rátalál a boldogság Sabrinára és Duncanre?

Loretta Chase – Egy különleges hölgy
Loretta Chase magyarul a tavalyi év során vált elérhetővé a magyar olvasók számára! Az Úri csirkefogók négyrészes sorozatának első két része egy kicsit döcögősen indult, de az utolsó két részre teljes mértékben összeszedte magát és az írónő belopta magát a szívembe. Ilyen előzményekkel vágok neki az írónő új sorozatának, melyet ugyancsak július közepén vehetünk a kezünkbe. Beleolvasni a könyvbe itt lehet. Az Olvass bele fül alatt a regény első 19 oldala válik elérhetővé.

július közepe
Alistair Carsington igazán nagyon szeretné, ha nem vonzódna olyannyira a szebbik nemhez. Hogy elmeneküljön saját sötét ösztönei elől, száműzi magát egy a civilizációtól távoli helyre: Derbyshire-be… télen! Abban reménykedik, hogy ott két legyet üt majd egy csapásra: elkerüli a kísértést, és lerója háláját a barátjának, aki Waterloo mezején megmentette az életét. Ám nemes célja egyenesen szembeállítja Miss Mirabel Oldridge-dzsel, aki minden porcikájában olyan intelligens, makacs és fondorlatos, mint ő maga… ráadásul őrjítően ellenállhatatlan.
Mirabel Oldridge-nek épp elég elfoglaltságot ad, hogy zseniális és bosszantóan bogaras apját távol tartsa a bajtól. Más sem hiányzik neki, mint egy döbbenetesen vonzó, túl érzékeny és túlságosan is okos arisztokrata úriember, aki eszébe juttatja, hogy szíve is van… a testéről nem is beszélve, amely a férfi szerint annyira nem hozzá illő ruhába van bújtatva, hogy gyakorlatilag polgári kötelességének érzi, hogy kihámozza belőle.
Lehet-e a helyzet még ennél is rosszabb? És ha valami ennyire rossz, akkor miért tűnik oly csodálatosnak?


További megjelenések:

Az Ulpius-ház facebook oldalán eddig Virna DePaul és Tasmina Perry könyvének a megjelenéséről esett szó. Mind a két könyv nagy valószínűség szerint júliusban érkezik. Remélhetőleg napokon belül. Virna DePaul művére nagyon kíváncsi vagyok, mert alapból bejönnek az ilyen stílusú könyvek. Rossz ágy, jó pasi című regénynek is hasonló az alapfelállása, szóval várós könyv. A Líra és az Alexandra szerint még a hónap elején érkezik a sokak (köztük én is) által nagyon-nagyon várt könyv Kresley Cole tollából. Végre megismerhetjük Ethan szerelembeesésének történetét is. Elméletileg jön még J. Lynn (Jennifer L. Armentrout) regénye is, mely egy trilógia első része. A kiadó honlapján már a második kötet is megtalálható. Az írónő másik írói nevén jelent meg nemrégen az Obszidián című YA könyv, ami a molyon elég magas értékelést kapott és szinte mindenki csak dicsérte. Kíváncsi vagyok egy főként YA-t író hölgy, mit képes az erotikus műfajban alkotni!


Share:
Elhaym írta...

Chase-el én pont fordítva vagyok. Első két részt nem bírtam letenni, még egy olvasási válságnak is véget vetett. 3. és 4. részt viszont sajnos eléggé lassan olvastam ki. Valószínű azért, mert az első kalandosabb és a 2. lelkizős krimis története közelebb áll hozzám. Meg imádtam Ismalt. :D Kíváncsi leszek az új sorozata mennyire fog tetszeni nekem.

katica írta...

Igen, emlékszem, hogy te jobban szereted az első két részt! A 3. és 4. részt egy fél-fél nap alatt befaltam! Egyének vagyunk! Nem lehet mindenkinek ugyanolyan az ízlése! :)

Chase új sorozatára én is kíváncsi leszek. Nem is mertem beleolvasni a könyvbe. Inkább nem szeretném lelőni a poént! :D

kedvencke írta...

Szia!
Nem a cikkedhez tartozik, de megkaptad tőlem a legjobb blog díját, a Liebster Blog Award-ot.
Mint minden ez sincs "ingyen" tenni kell érte pár dolgot.
Bővebb infó: http://kedvenceim77.blogspot.hu/2013/07/liebster-blog-award.html

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes