Elizabeth Hoyt - Bűnös szándék

Maiden Lane #1

Elizabeth Hoyt nevével a Kísértés című könyve kapcsán ismerkedtem meg még 2011-ben és egyszer csak azon kaptam magam, hogy várom az újabb könyveit és az eddig magyarul megjelent összes műve már a tulajdonomban van. Történt ez 2013 áprilisába. Az eltelt idő alatt annyira megszerettem az írónő történeteit, hogy vétek lett volna, ha kihagyom a legújabb megjelenésűt, mely hűen tükrözi az angol címet, így kapva a Bűnös szándék elnevezést. A Bűnös szándék az írónő legújabb sorozatának első része, melyet még négy kötet követ, a hatodik és egyben befejező rész októberben kerül a polcokra, egyelőre csak angolul. Mivel a General Press megbízható kiadónak tűnik, ezért nem kell félteni a sorozatot, idővel biztos kézbe vehetjük az összes részt. Hogy miért tartom fontosnak megemlíteni, hogy a folytatás kőbe van vésve? Azért mert az idei év egyik legjobb történelmi romantikus könyvét vehettem a kezembe.


Egy férfi, akit az ösztönei és a vágyai vezérelnek, és egy nő, akit a múlt sötét titka kínoz. Egy izgalmakkal, szenvedéllyel és szenvedéssel teli nyomozás London leghírhedtebb nyomornegyedében, ahol bűn és vágy kéz a kézben jár. Lazarus Huntington mindig is híres volt mindennapinak éppen nem nevezhető vágyairól. Egy nap a szeretőjét holtan találják – gyilkosa különös kegyetlenséggel vette el a lány életét. A férfi úgy dönt, időt, pénzt és fáradságot nem kímélve felderíti, ki végzett a nővel. Londonnak e bűnözőktől és utcalányoktól hemzsegő nyomornegyede azonban ismeretlen terep a számára, így hát elhatározza: segítőt fogad. Választása az erényes és szemérmes özvegyre, Temperance Dewsra esik, aki a helyi árvaház vezetője. A férfi egy igen egyszerű ajánlattal áll elő: ha a nő a kalauza lesz a környéken, ő cserébe lehetőséget teremt Temperance-nak arra, hogy a csőd szélén álló árvaházat megmentse. A gyanútlan özvegy végül vállalja a feladatot, de nem is sejti, pontosan kinek és mire mondott igent… A gyilkos utáni hajsza végül nemcsak kíváncsiságát, de rég elfeledett érzéseit is felébreszti.

A történet az 1737-es évben játszódik Londonban. Az alapfelállást egy visszavonultan és titokzatosan élő gróf szeretőjének a halála utáni nyomozás adja. Ennek ürügyén kerül össze Temperance és Caire. Temparence korán özvegységre jutott. A bátyának segít az édesapjuk által rájuk hagyott árvaház működtetésében, ahová bármilyen gyermeket szívesen befogadnak. Viszont pénzszűkében vannak, Tempy ezért is fogadja el Lazarus Huntington ajánlatát, miszerint legyen a kísérője a nyomozása során St. Giles utcáin. A veszélyekkel teli nyomozás során Tempy egyre közelebb kerül a grófhoz, annak ellenére, hogy tisztában van a pletykákkal, melyek szerint a gróf különös szexuális szokásáról híresült el a londuni elit és a nyomornegyedek szajhái között. Tempy-nek van egy titka, mely az életét erősen befolyásolta. Meg van győződve, hogy ő bűnös lélek, mert évekkel korábban – míg élt a férje – más karjaiban kereste a boldogságot és mindig is élvezte magát az aktust, ami csak szégyent szült benne.

Caire azért kéri Tempy segítségét a gyilkos felkutatásához, mert a nő jobban ismeri St. Giles utcáit, mint ő és az ott lakók hamarabb megnyílnak egy közülük valónak, mint egy kívülállónak. Az elhíresült szexuális szokásai miatt mindenki rossz fiúnak tartja, amit úgy látszik mindenki tudni vélik, kivéve Tempy-t. Carie néhol igazán utálatos és felháborító viselkedést engedett meg magának a nővel szemben, de csak így akarta felkelteni a nő érzékiségét. Ő neki is van egy titka: az emberi érintés fájdalmat okoz neki, de csak akkor ha kapja az érintést. Sajnos magyarázatot nem kapunk a miértre, de erősen sejthető, hogy a válasz a férfi gyermekkorában kereshető.


Két felnőtt, akiknek a múltja titkokkal és sötét fellegekkel terhes, vajon találhat boldog jövőt egymás karjában? A válasz egyértelműen igen. Az odáig vezető út pedig buja érintkezésekkel és őszinte kitárulkozásokkal van kikövezve. A szereplők lecsupaszítják magukat a másik előtt. Lelkileg és testileg is. Annyira buja könyv, hogy az az érzés férkőzött be a gondolataim közé az olvasás alatt, hogy a Bűnös szándék bármely annyira népszerű erotikus könyvvel felvehetné a versenyt. A másik nagyszerű dolog, hogy a valóban hihetőnek tűnik Tempy és Caire szerelme. Különböző társadalmi rétegekből származnak, de Elizabeth Hoyt ügyesen megoldja, hogy az elit szemében elfogadhatóvá váljon a kapcsolatuk.

Volt a regénynek „krimi” szála is. A fülszövegben beharangozott gyilkosnak sikerül a nyomára bukkanni. A tettes kiléte átlátszónak bizonyult, csak az okok nem voltak tisztázottak. Mindenre fény derült, de továbbra is ott lebeg St. Giles lakói felett az a kérdés, vajon ki lehet a St. Giles-i kísértet?

A következő két rész főszereplői is bevezetésre kerültek, de nekem leginkább a harmadik rész keltette fel a figyelmemet! Nagyon várós lett Silence története, de leghamarabb csak jövőre vehetem a kezembe, mivel az a kiadó idei tervében még nem szerepel, csak a második rész!

Bátran olvassák el a történelmi romantika kedvelői, mert nem lehet csalódni a könyvben. Olvastam már olyan véleményt is, hogy nem ez volt az írónő legjobb könyve, de nekem maradéktalanul bejött. Alig várom a folytatást, ami november fog megjelenni Csillapíthatatlan vágy címmel. Visszaszámlálás indul!


A könyvet köszönöm a General Press kiadónak! 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
 
A könyvről:

                              Eredeti cím: Wicked Intentions, 2010
                              Kiadó: General Press, 2013
                              Oldalszám: 344
                              Fordította: Melis Pálma
                              Kötés: keménykötés
                              Ár: 2990 Ft
                              Linkek:
                                             A sorozat hivatalos honlapja
                                             A könyvhöz készült hivatalos trailer

Share:
Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes